Ana Sayfa Yaşam 22 Mayıs 2024 56 Görüntüleme

EA SPORTS FC FUTURES, Unicef İle Ortaklığını Duyurdu ve Birinci Yıl Raporunu Paylaştı

Electronic Arts, EA SPORTS FC FUTURES girişiminin ilk yılında 170.000 kişiye ulaştığını duyurdu ve oyunu herkesin ulaşımına sunmaya kararlılığının bir başka göstergesi olarak UNICEF ile ortaklaşa Namibia Futures adlı yeni ve kapsamlı bir programı açıkladı. Bu çok yıllı ortaklık, futbolun gücünü Namibya ve ötesinde uzun süreli bir sosyal değişim yaratmak için kullanacak ve 1.2 milyon Sterlin başlangıç yatırımıyla 46.000’den fazla çocuğa ulaşacak.

Namibya’daki çocukların yarısı, sosyal hareketlilik fırsatlarını azaltan, sömürü ve istismar riskini artıran ve özellikle birçok kız çocuğunun eğitimlerini tamamlayamamasına neden olan, çok boyutlu bir yoksullukla karşı karşıya. UNICEF halihazırda ülkedeki ortaklarıyla birlikte, kız çocuklarının yeni yaşam becerileri kazanmaları ve mesleki eğitim almaları için erişilebilir müdahaleler sağlamakta ve genellikle spor platformu aracılığıyla geleceklerini dönüştürmektedir. Namibia Futures aracılığıyla UNICEF, Namibya’da 46.000 gence daha ulaşmayı ve onları hem saha içinde, hem de saha dışında potansiyellerine ulaşmaları için futbol ve oyun temelli eğitimlerle desteklemeyi hedeflemektedir.

EA SPORTS Genel Müdürü ve Yayıncılık Kıdemli Başkan Yardımcısı Andrea Hopelain, “EA SPORTS ve UNICEF için Futbol Yardımı arasındaki beş yılı aşkın başarılı işbirliğinin ardından iki kuruluşumuz arasındaki ortaklığı genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi. “Bu program sayesinde, futbolun ve EA SPORTS FC platformumuzun gücünü kullanarak Namibya’daki birçok genç hayatı anlamlı bir şekilde etkilemeyi umuyoruz.” 

“Bugün dünya çapında 300 milyon ergen kız çocuğu var. Doğru kaynaklar, ağlar ve fırsatlarla dünyanın gördüğü en büyük değişim grubu olabilirler.” diyor UNICEF Birleşik Krallık Komitesi (UNICEF UK) İcra Kurulu Başkanı Jon Sparkes. “EA SPORTS FC ile yeni ortaklığımız Namibia Futures, 46.000’den fazla Namibyalı gencin hem futbol sahasında, hem de saha dışında daha iyi bir gelecek inşa etmelerine destek olacak. EA SPORTS FC’ye çocukların yanında durduğu ve UNICEF’in sadece ergenlerin fiziksel refahını iyileştirmesine değil, aynı zamanda ortaklığımızla hayatlarını dönüştürmelerine fayda sağlayacak temel yaşam becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğu için teşekkür etmek istiyorum.” 

Bu yıl EA SPORTS ve UNICEF için Futbol Yardımı arasındaki büyük ortaklığın beşinci yılı. Her yerde çocuklar için oyunun korunmasına yardımcı olma hedefiyle birleşen EA SPORTS, UNICEF’in dönüştürücü çalışmalarını desteklemek için yaklaşık 100 milyon Sterlin toplamasına yardımcı oldu.

Soccer Aid Productions Genel Müdürü Shane Horgan şunları söyledi: “EA SPORTS ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı sürdürmekten ve bu ilişkinin UNICEF için Futbol Yardımı üzerinde halihazırda yarattığı son derece olumlu etkiyi derinleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki çocukların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olmaya devam edeceğini bildiğimiz böylesine önemli bir çalışmanın parçası olmaktan hepimiz son derece gurur duyuyoruz.”

Başarılı bir ilk yıl geçiren FC FUTURES, altı kıtada 170.000’den fazla çocuğa oyunun kapılarını aşağıdaki girişimlerle açmış bulunuyor:

  • Genç oyuncuların ve antrenörlerin eğitimde kullanabilecekleri kaynaklar olarak UEFA ile ortaklaşa 7 ücretsiz uygulamadan oluşan bir kütüphane geliştirdi ve yayınladı. Bu FC FUTURES ACADEMY uygulamaları şu anda 54 Ulusal Futbol Federasyonuna ve onların Antrenör Eğitim Programlarına entegre edilmekte.

  • Güney Londra’dan Sidney’e kadar dünya çapında 11 sahanın oluşturulmasını ve yenilenmesini destekledi.

  • Futbol kulüplerine, antrenörlere ve çocuklara 12.000’den fazla futbol topunun yanı sıra kramponlar, koniler, önlükler ve daha fazlasını içeren başka ürünler sağladı.

  • Tüm bunları mümkün kılmak ve uzun süreli etki yaratan programlar sunmak için UEFA Grassroots, Premier League, LA LIGA ve şimdi de UNICEF dahil olmak üzere çok sayıda kuruluş, marka ve hayır kurumuyla ortaklık kurdu.

  • FC FUTURES elçisi Ian Wright’a, dünyaya futbolu sevdirme konusundaki olağanüstü çalışmalarını takdir etmek için ilk FC FUTURES Kahraman Ödülü verildi ve kendi seçtiği bir futbolu amacına yönelik olarak 10.000 Sterlin taahhüt edildi.

EA SPORTS FC Kıdemli Pazarlama Direktörü James Salmon, “FC FUTURES için yoğun ve son derece verimli bir ilk yıl oldu.” dedi. “Şu ana kadar başardıklarımızdan inanılmaz derecede gurur duyuyoruz ve ortaklarımıza, elçilerimize ve FC FUTURES’ün hayata geçirilmesine yardımcı olan tüm toplum liderlerine teşekkür ediyoruz. Toplum düzeyinde futbolu küresel ölçekte desteklemek için yapılacak daha çok şey var, ancak bu işbirliği çabası, yatırımımızın futbolun gücünden gerçekten yararlanacak olan dünyanın dört bir yanındaki yerel topluluklar tarafından hissedilmesini sağlamaya devam edecek.”

Futbolcu, yorumcu ve FC FUTURES Elçisi Ian Wright ise şunları söyledi: “FC FUTURES’in bir elçisi olarak ilk FC FUTURES Kahraman Ödülü’nün sahibi olmak benim için bir onurdur ve girişimin geçtiğimiz yıl kat ettiği mesafeyi görmek benim için büyük bir zevkti. Çocukken oynamayı ve oyunu sevmeyi öğrendiğim yer olan Güney Londra’daki Turnham Akademisi’nde Rocky & Wrighty Arena şeklinde ilk toplum sahası lansmanıyla programı başlatabilmekten büyük gurur duydum. Bunun sadece Londra’da değil, dünyanın dört bir yanındaki gençler üzerinde yarattığı etkiyi görmek çok gurur verici.”

Namibia Futures’ın yanı sıra FC FUTURES yeni sahalar açmaya, daha fazla antrenman uygulaması oluşturmaya ve yayınlamaya, daha çok oyun ekipmanı sağlamaya ve ortaklıklarını daha da genişletmeye devam edecek; böylece FC FUTURES herkese ulaşma hedefini sürdürecek.

FC FUTURES hakkında daha fazla bilgi edinmek ve antrenman uygulamalarından oluşan ücretsiz dijital kütüphane, FC FUTURES ACADEMY’ye erişmek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. FC FUTURES ve UNICEF arasındaki ortaklık hakkında daha fazla bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com