Ana Sayfa Yaşam 22 Mayıs 2024 60 Görüntüleme

Aktif Ventures, Aktif Tech ve Pratik İşlem'den fintek sektörüne değer katacak iş birliği

Aktif Ventures’ın proje danışmanlığı sağladığı iş birliği kapsamında ödeme ve elektronik para kuruluşu Pratik İşlem, kullanıcılarına Aktif Bank’ın teknoloji iştiraki Aktif Tech’in Atlas ön ödemeli kart altyapısını sunacak.  

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank ekosisteminin üyesi Aktif Ventures, ödeme ve elektronik para kuruluşu Pratik İşlem ile ‘teknoloji’ paydasında buluştu. Aktif Ventures’ın inovasyon ve proje danışmanlığı sağladığı iş birliği kapsamında Pratik İşlem, ön ödemeli kart ürününü Aktif Tech’in Atlas alt yapısını kullanarak sunacak. Özellikle büyük ölçekli projelerde ve yoğun kullanım gerektiren uygulamalarda avantaj sağlayan Atlas Kart, bu iş birliği çerçevesinde ilk olarak Pratik Şehir Kartı projelerinde aktif olarak kullanılacak.
 

Evsahibioğlu: “İhtiyaçlara yönelik teknolojik çözümler sunuyoruz”

Bu iş birliğinin hem Pratik İşlem’in hem de Aktif Ventures’ın sektördeki inovatif yaklaşımını simgelediğini belirten Aktif Ventures CEO’su Yasemin Evsahibioğlu, “Aktif Ventures olarak iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına yönelik birçok kategoride farklı çözümler üretiyor, birlikte inovasyon yolculuğuna çıkıyoruz. Pratik İşlem ile heyecan verici bu iş ortaklığına adım atmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Bilgin: “Güvenliği ön plana çıkaran bir iş ortaklığına imza atıyoruz”

Aktif Tech Genel Müdürü Özgür Bilgin “Finans sektörüne ve kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir deneyim sunan Pratik İşlem ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında, kullanıcılara teknoloji ve güvenliğin ön planda olduğu çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Sektöre değer ve güç katan bu ortaklıklara bir yenisini eklemenin gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

 Soyer: “Yaptığımız bu iş birliğini, hedeflerimize giden yolda attığımız önemli adımlardan biri olarak görüyoruz”
Ön ödemeli kart, dijital cüzdan, para transferi, fiziki ve sanal POS gibi hizmetler sunan Pratik İşlem’in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Soyer, “Müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak ve ödeme deneyimlerini geliştirmek için sektörün önde gelen teknolojik hizmet sağlayıcılarından Aktif Ventures ve Aktif Tech ile stratejik iş birliği içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kararı verirken partnerlerimizin sektördeki uzmanlığı, mevcut ürün çeşitliliği ve teknoloji geliştirme kapasitesini dikkate aldık. Yaptığımız bu iş birliğini, hedeflerimize giden yolda attığımız önemli adımlardan biri olarak görüyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com