Ana Sayfa Yaşam 4 Mayıs 2024 77 Görüntüleme

Çanakkale Şehitleri İçin Pedal Çevirecekler

Çanakkale Şehitler Anıtı’na kadar pedal çevirecek olan sporcular, her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Belediye Binası önünden uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çanakkale’de destan yazan atalarımız için düzenlenen bu tur bizim için çok kıymetli. Mutlaka güzel anılarla döneceğinize inanıyorum” diyerek sporculara iyi yolculuklar diledi.

Beylikdüzü Belediyesi ile Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü tarafından düzenlenen “Çanakkale Şehitleri Saygı Turu” kapsamında 50 lisanlı sporcu, kahraman şehitler için 7. kez yola çıktı. İki gün boyunca pedal çevirecek olan sporcular, her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Belediye binası önünden uğurlandı.

Uğurlama törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Esmer, Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Haluk Karataş ve sporcular katıldı. Ekibin 335 km’lik yolculuğu Silivri, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Malkara, Keşan ve Gelibolu’nun ardından 5 Mayıs Pazar günü Çanakkale Şehitlik Abidesi’nde son bulacak.

“Destan yazan atalarımız için düzenlenen bu tur bizim için çok kıymetli”

Sporcular için yapılan uğurlama töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çanakkale’de destan yazan atalarımız için düzenlenen bu tur bizim için çok kıymetli. Sizlerin bu farkındalıkla hareket etmeniz güzel bir duygu. İki gün boyunca yaklaşık 330 kilometrelik mesafe yapacaksınız. Kazasız, belasız ve sağ salim Beylikdüzü’ne dönmenizi istiyoruz. Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü bizim için çok kıymetli ve sizler bizim logomuzu temsil ediyorsunuz. Kırlangıç, özgürlüğüne bağlı bir kuş.

Biz de Beylikdüzü Belediyesi olarak yaptığımız tüm işleri hür, bağımsız ve cumhuriyete yakışır bir şekilde yapıyoruz. Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü ile birlikte gerçekleştireceği saygı turu Çanakkale Şehitler Anıtı’nda son bulacak. Güzel anılarla döneceğinize inanıyorum” diyerek sporculara iyi yolculuklar diledi.

“Bu yaptığımız bir yarış değil bir görevdir”

Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Haluk Karataş ise, “Bu organizasyonda bize her zaman yardımcı olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kulübümüz ve sporcularımız adına şükranlarımızı sunuyorum.  Bu yaptığımız bir yarış değil, bir görevdir.

Beylikdüzü halkının sevgisini ve minnetimizi şehitlerimize götürme görevidir. O sebeple belirlediğimiz kuralları sıkıca takip edelim. Can güvenliğini sıkıntıya sokmadan güzel bir tur yapalım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından belediye meclis salonunda çekilen hatıra fotoğrafının sonrasında sporcular alkışlarla Çanakkale’ye uğurlandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com