Ana Sayfa Yaşam 3 Mayıs 2024 48 Görüntüleme

QNB Finansinvest Yatırım Okulu hayata geçti

QNB Finansinvest, yatırım dünyasına yeni giriş yapan ve geleceğine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için finansal okur yazarlık düzeyini artırabilecekleri Yatırım Okulu platformunu sundu. Son dönemde sermaye piyasalarında artan yatırımcı sayısına odaklanan kurum, alanındaki uzmanlığını bu platforma taşıdı.

Yatırım Okulu platformu yatırımcılara, yatırım dünyasındaki ürün çeşitliliği ve zenginliği içerisinde, alternatif yatırım ürünlerinin detaylı bilgileri ve riskleri açısından rehber olmayı amaçlıyor. A’dan Z’ye yatırıma dair tüm bilgileri kapsayan içerikleriyle, finansal okuryazarlık seviyesini ve hane halkının tasarruf yapma farkındalığını artırıyor. Diğer yandan sektöre dahil olmuş ve yatırım yapmaya başlamış kişilerin yatırımcı davranışlarını profesyonel seviyelere taşırken, yatırımcıların sermaye piyasalarına olan katılımını artırıyor. 

QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz, “Finans alanında uzman bir kurum olarak, bu alandaki çalışmalarda öncü olmayı kendimize görev olarak benimsiyoruz. 7’den 70’e herkesin finansal okuryazarlığını artırmak ve yatırım dünyasını anlamasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düşük finansal okur yazarlık seviyesine sahip bireysel yatırımcılar, ürün ve hizmet seçimleri sırasında risk yönetimi yapamadıkları için hatalı tercihlerde bulunabiliyor. Ürünlere ait kısıtlı bilgiye sahip olmalarından dolayı çevredeki duyumlardan çok fazla etkileniyor. Bu platform bu kitlenin geniş ürün çeşitliliğini öğrenmesine, zengin içerikleriyle yatırım konusunda derinleşmesine olanak sağlayacak ve yol gösterici olacaktır. Birikimlerini doğru değerlendirmek isteyen ve alternatif getiri fırsatı arayan herkesi Yatırım Okulu platformumuzu takip etmeye davet ediyoruz.

Diğer yandan sürdürülebilirlik, günümüzde finansal başarının vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Artan çevresel ve sosyal bilinç, yatırımcıların ve tüketicilerin sürdürülebilirlik kriterlerini finansal karar alma süreçlerinde dikkate almalarına neden oluyor. Bu nedenle, finans şirketleri için sürdürülebilirlik sadece bir seçenek değil, aynı zamanda gelecekteki başarılarının temelini oluşturan bir gereklilik. QNB Finansinvest olarak sürdürülebilirlilk alanında yaptığımız tüm çalışmalarımızı QNB Finansbank ‘Dünyayla1’ vizyonu altında gerçekleştiriyoruz.   Finansal gelecekte başarı için sürdürülebilirlik stratejileri belirlemek ve uygulamak, finans şirketlerinin rekabet avantajını sürdürmelerini sağlayacak. Yatırımcılarımızı bu konuda da bilinçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya özen gösteriyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com