Ana Sayfa Sinema 28 Şubat 2024 285 Görüntüleme

UMUDUNU KAYBEDERSEN ÖLÜRSÜN – Türkiye Haber Merkezi

UMUDUNU KAYBEDERSEN ÖLÜRSÜN

 

Yaşı ilerledikçe birçok sektörde zorlu şartlarda mücadele içinde çalışan Erhasan Lise yıllarında fırında çalışıp, ustasının fiziksel şiddetine maruz kalmıştır.

Kahramanmaraş’ın bir köyünde dünyaya gelen Erhasan 3 yaşındayken annesi ile babası ayrılmasının ardından 8 yaşında geldiğinde karton ve teneke toplayarak hayata ilk adımlarını atmaya başlamıştır. Birikethanelerde biriket taşıdı ve bir şekilde evdeki ihtiyaçları karşılamakla beraberinde evinin camları kırık ve her yeri nem dolu olması nedeniyle üzerine iki yorgan alıp öyle uyuyordu geceleri.

 

Yaşı ilerledikçe birçok sektörde zorlu şartlarda mücadele içinde çalışan Erhasan Lise yıllarında fırında çalışıp, ustasının fiziksel şiddetine maruz kalmıştır. Üzerine kendine ait hiçbir elbise giymeyip hep komşuların çocuklarının küçülen elbise ve ayakkabıları ile büyümüştür. Liseyi bitirdikten sonra daha iyi sektörlerde çalışmaya başladı.

 

Askere gidip geldiğinde, 2016 yılında eşi ile tanıştıktan 13 gün sonra evlendi. Müzik markette çalışmaya başlayan Erhasan usta öğretici belgesi ile bir kolejde müzik öğretmenliği yapmaya başladı. Pandemi dönemide işten çıkartıldıktan sonra aylarca evinin kirasını ödeyemedi ve evine bir şey almakta çok zorlandı.

 

Daha sonra meydana gelen deprem de 13 saat göçükte kaldı. Kalçadan ayağı kırılıp sırtına döndü ve eşi gözlerinin önünde vefat etti. Ceset torbasına koyulan ve son anda birinin fark etmesi sonucu ceset torbasından çıkarılmıştır. Ayakları paramparça olan

Erhasan Ambulans ile Antep’e 1.5 günde ulaştırıldı, Antep’te ayaklarının kaslarını aldılar. Kangren olup ölmeyen ve bacakları kesilmeyen istisna insanlardan birisi oldu. Ankara’ya ölüm riskinden dolayı uçak ile götürülüp. Ankara’da defalarca kalbi duran, 37 gün komada yattan. Ve bu kadar mücadelenin ardından eşine bir şarkı yazan Erhasan ’’umudunu kaybedersen ölürsün’’ dedi.

Yapımcılığını ve menajerliğini Uğur Özayvaz üslendi. Aranjörlüğünü Behzad Monsenisarough, düet ve vokalliğini Piru yaptı.

 

İşte Erhasan’ın eşine yazdığı o şarkı: ‘YİNE GELSİN’.

Şarkı Link: https://www.youtube.com/watch?v=X-Uhv6kWfGo

 

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com