Ana Sayfa Yaşam 9 Haziran 2023 75 Görüntüleme

Mastercard ve UEFA Foundation for Children, futbol sevincini deprem bölgesindeki çocuklara geri vermek için güçlerini birleştiriyor

Mastercard ve UEFA Foundation for Children depremden etkilenen çocuk ve gençlere umut ışığı olacak “Umut Sahaları” projesi için güçlerini birleştiriyor. Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children’ın rehberliğinde depremden en çok etkilenen Gaziantep Nurdağı, Hatay Antakya ve Adıyaman gibi bölgelerde kurulacak tesislerin ilki Haziran ayı içerisinde açılacak. Bu özel projeyle, doğal afetten etkilenen çocuklar için güvenli futbol sahaları yaratılarak, çocukların zihinsel ve fiziksel refahları desteklenirken, akran bağları da kuvvetlendirilecek.

UEFA Champions League ana sponsoru Mastercard kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında deprem felaketinden etkilenen çocukları desteklemek adına UEFA Foundation for Children ile “Umut Sahaları” adlı yeni bir proje başlatıyor. Mastercard’ın desteği ve uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children Türkiye koordinasyonunda hayata geçirilecek proje kapsamında deprem felaketinden en çok etkilenen Nurdağı (Gaziantep), Antakya (Hatay) ve Adıyaman’da futbol sahalarının inşası ve rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. 

UEFA standartlarına uygun ölçülerde tasarlanan futbol sahalarının yapım ve rehabilite operasyonlarına Haziran başında başlanacak ve sahalar Aralık ayına kadar tamamlanarak sahalar çocukların kullanımına açılacak. Projenin uygulaması küresel yardım kuruluşu Save The Children Türkiye tarafından gerçekleştirilirken, Mastercard UEFA Foundation for Children ortaklığında yeni sahaların kurulması ve rehabilite edilmesi konusunda projeyi destekleyecek. Projeyle sporun iyileştirici gücünden faydalanarak deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere yeni umutlar aşılanması hedefleniyor.

ÇOCUKLARIN REHABİLİTASYONU İÇİN FUTBOL BAZLI AKTİVİTELER

UEFA elçisi Marco Materazzi, UEFA Umut Elçisi Barış Telli ve Milli Takım Eski Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik direktör ve eski profesyonel futbolcu Selçuk İnan’ın katılımıyla bugün gerçekleşen bir toplantıda duyurulan “Umut Sahaları” projesi ile doğal afetten etkilenen çocuklar için güvenli oyun alanları yaratılarak, çocukların zihinsel ve fiziksel refahlarını desteklenirken, akran bağları da kuvvetlendirilecek. Proje kapsamında Save the Children Türkiye tarafından koordine edilecek etkinliklerde çocuk psikolojisi ve travma konusunda eğitimli uzmanlar tarafından tasarlanan, çocukların iyileşme sürecini hızlandıracak futbol temelli bir dizi oyun da uygulanacak. Her oyun, takım ruhunu teşvik etmek, dayanıklılık oluşturmak, zihinsel refahı desteklemek ve en önemlisi çocukların yeniden çocuk olmalarını sağlamak için titizlikle hazırlanıyor. Özellikle neşe kükremeleri, beşlik çakmalar, ortak kahkahaların iyileşmeye doğru atılan ilk adımlar olduğuna inanılıyor.

MASTERCARD DOĞU AVRUPA BÖLGESİ BAŞKAN YARDIMCISI YASEMİN DEVELİOĞLU: “ÇOCUKLARA ÇOCUK OLDUKLARINI YENİDEN HİSSETME ŞANSI TANIMAK İSTİYORUZ”

Mastercard Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Yasemin Develioğlu, “Deprem bölgesinin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren üzerimize düşeni yapıyoruz.  Başlangıçta çeşitli sivil toplum kuruluşları üzerinden bölgeye insanı yardım için maddi destek sağladık ve küresel çapta çalışanlarımızın bağışladığı oranda bağışı onlar adına yardım kuruluşlarına ilettik. Bugün de UEFA Foundation for Children ile ortak projemiz olan ‘Umut Sahaları’nı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Mastercard olarak 29 yıldır tüm dünyada futbol severlerin ilgiyle takip ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nin gururla ana sponsoruyuz. Bu güçlü iş birliğini taçlandırmak ve deprem bölgesindeki çocuklara umut olmak adına UEFA Foundation for Children ile bir araya geldik ve onlara futbol maçı yapıp, yeniden çocuk olduklarını hissedebilecekleri güvenli alanlar sağlayacak projemizi geliştirdik. ‘Umut Sahaları’ adını verdiğimiz projemiz ile depremlerin yarattığı izleri silmeyi ve çocukların hayatlarına yeni bir mutluluk ve umut kaynağı katmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

“ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINI VE REFAHINI EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE DESTEKLEYECEĞİZ”

UEFA Foundation for Children Genel Sekreteri Urs Kluser“Umut Sahaları projesi, depremden etkilenen çocukların sporla bağ kurmasını desteklemek, sağlığı eğlenceli bir şekilde teşvik etmek ve çocukların travmalarını aşmalarına yardımcı olmak adına harika bir araç. Mastercard’ın değerli desteği sayesinde, daha fazla çocuk, çocukluklarıyla yeniden bağlantı kurabilecek ve daha iyi bir gelecek umuduyla güvenli bir oyun alanına erişebilecek.” dedi. 

“SAHALAR ÇOCUKLARA İHTİYAÇ DUYDUKLARI GÜVENLİ ALANLARI SAĞLAYACAK” 

Save the Children Türkiye Yasal Temsilcisi Oben Çoban, “İlk depremlerin üzerinden dört aydan uzun bir süre geçmesine rağmen, çocuklar hâlâ hayatlarını toparlamaya ve yeni gerçekliklerine uyum sağlamaya çalışıyorlar. Sonuç olarak, zihinsel olarak zor anlar yaşıyorlar ve maruz kaldıkları sıkıntılı deneyimlerin ötesine geçemiyorlar. Bu koşullarda, sağlık, refah ve gelişimlerinde uzun vadeli, hatta aylarca veya yıllarca sürebilecek, negatif etkiler görülmemesi için önemli bir desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Çocuklar için arkadaşları ve sevdikleriyle oyun oynamanın yeni gerçekliklerinden bir süreliğine kaçış anlamına gelebileceğinin farkındayız bu nedenle, Mastercard ortaklığında kurulacak ‘Umut Sahaları’yla bölgeyi destekleme çalışmalarımızı sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Kurulacak bu sahalar, çocuklara bu zorlu zamanda ihtiyaç duydukları eğlence, oyun ve kaynaşma için güvenli alanlar sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen etkinlikte deprem bölgesinden çocuklar UEFA elçileriyle bir dostluk maçı gerçekleştirme fırsatı da buldu. Çocuklar, günün ilerleyen saatlerinde aileleriyle birlikte İstanbul’u gezdikten sonra 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak UEFA Champions League Finali’nde sahaya finalist takımların oyuncularıyla birlikte giriş yapacaklar ve oyuncu maskotları olarak rol alacaklar. Seremoninin ardından da aileleriyle birlikte Mastercard ve UEFA’nın misafirleri olarak stadyumdan finali canlı olarak izleyecekler.

Mastercard, İstanbul’un çeşitli noktalarındaki UEFA alanlarına bağış için yerleştirdiğimiz POS cihazları aracılığıyla tüm gönüllüleri projeyi desteklemeye davet ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com