Ana Sayfa Kültür & Sanat, Magazin, Sinema, Yaşam 24 Nisan 2023 607 Görüntüleme

İŞLETMECİLERDEN MÜZİK YASAĞI TEPKİSİ…

Pandemi döneminde sosyal yaşama ilişkin uygulanan ‘tedbirler’ kaldırılsa da İçişleri Bakanlığı’nın 27.06.2021 tarihli ‘Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ ile getirilen müzik yasağı uygulaması sürüyor.

Salgın döneminde gece 12.00’den sonrası için getirilen, daha sonra ise 01.00’e kadar uzatılan müzik yasağı işletmecilerin tepkisini çekiyor.

‘PANDEMİ YASAKLARI KALKSIN’

Zorlu süreçlerden geçtikten sonra hala devam eden pandemi kurallarına göre Türkiye geneline büyük katkısı olan turistik gece klubü işletmelerinde gece saat 01.00’daki kapatma uygulaması işletmeciye büyük sıkıntı yaratıyor. Binlerce belki de milyonlarca insan iş imkanlarını ve emeklerini kaybediyor. İşletmeciler, turizm sezonunun açıldığını ve devlet yetkililerinin bu konu ile ilgili artık bir karar almaları gerektiğini belirtiyor.

Yıllarını turizm sektörüne vermiş Kemal Cenk İçten şunları konuya ilişkin şunları kaydetti;

Marmaris’in  kültürel ve eğlence yeri olan Barlar Sokağı’nda binlerce çalışan emekçi var. Tüm pandemi kuralları esnetildi. Artık, eğlence sektörü işletmecileri ve çalışanları da düşünülmeli ve acilen radikal kararlar alınıp pandemi kuralları kalkmalı. Turistlerin ülkemize daha çok döviz bırakmaları sağlanmalı ve 2023 turizm sezonu zirve yapmalı. Ülkemizin üzerindeki büyük bir borç ve masraflar birazda olsa verilecek bu izinle, eski sisteme dönmekle tüm turizm çalışanlarına rahatlık ve refah verilmelidir.’

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com