Ana Sayfa Kültür & Sanat 12 Nisan 2023 78 Görüntüleme

LYSA'da “Makamsız" ezgiler

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde sanatçı Evrim Demirel’in “Makamsız Project: Evrim Demirel ft Murat Tırnak” isimli konseri düzenlendi. Demirel’in “Makamsız” albümünden yola çıkılarak gerçekleştirilen konser sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve bölgenin en modern sanat yapılarından biri olan LYSA, muhteşem bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Dolu dolu sanat takvimiyle sanatseverleri ağırlayan LYSA’da dün akşam Cahit Irgat Salonu’nda “Makamsız Project: Evrim Demirel ft Murat Tırnak” konseri düzenlendi. Konserde Türkiye’nin yetiştirdiği değerli müzisyenlerden biri olan Evrim Demirel’in 2006 yılında Kalan Müzik tarafından yayınlanan “Makamsız” isimli çağdaş müzik albümü Lüleburgazlı izleyiciyle ilk kez buluştu.

Makamsız albümü hakkında

Makamsız, 2006 yılında Kalan Müzik tarafından yayınlanan ve besteci piyanist Evrim

Demirel’in Türk Müziği ile ilişkili eserlerinden oluşan bir çağdaş müzik albümüdür. Besteci yaklaşık 20 yıldır Türk Müziği ile ilintili çalışmalarını çeşitli platformlarda sürdürmektedir. Makamların post modern bir bağlamda yer aldığı çok çeşitli eserler üretmeye devam etmiştir. Bu çalışmalar kimi zaman orkestra müziklerinde kimi zaman operalarında kimi zaman caz topluluklarında su yüzüne çıkmaktadır. Besteci makamsal öğeleri kullandığı Ottoman Miniatures No:2 isimli orkestra eseriyle 2022 Avrupa Bestecilik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Kadim bu deneyimlerin bir çeşit dünya müziği topluluğu ile yeniden yorumlandığı bir albüm

olarak karşımıza çıkar. İsminden de anlaşılacağı gibi bu müzik Anadolu’nun Kadim müzik

geleneklerinden beslenmektedir. Duduk, Zurna ve Ney gibi bu coğrafyanın müzikal belleği olan çalgılar, Demirel’in “çok kültürlü” müzik anlayışıyla buluşmaktadır. Aynı zamanda doğaçlama unsurları bakımından cazla da bir yönüyle iletişim kurmaktadır. Kadim, Ziggurat, Meddah, İlk Peşrev ve Su, Evrim Demirel tarafından bestelenmiş ve nefesli çalgılar ustası Murat Tırnak tarafından icra edilmiştir. Albümde Evrim Demirel’in yanı sıra kontrabasta

Kağan Yıldız, Trompette Meriç Öztürk, vurmalı çalgılarda Bekir Sakarya ve Yaman Hadi yer

almaktadır.

Kompozisyonlar :Evrim Demirel

Nefesli çalgılar Vokal :Murat Tırnak

Piyano ve tuşlu çalgılar :Evrim Demirel

Trompet :Meriç Öztürk

Kontrabas :Kağan Yıldız

Vurmalı çalgılar :Bekir Sakarya, Yaman Hadi

Kayıt :Halil İmik

Mix/Mastering :Berk Falay

Video :Muhammed Mulbay

Art work :Ece Pınar Demirel

Yapımcı :KALAN Müzik

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com