Ana Sayfa Magazin 27 Ocak 2023 135 Görüntüleme

Türk Eğitim Vakfı, Ferdi Özbeğen'i Gülümsemesiyle Anıyor

Türk Eğitim Vakfı (TEV) sevilen şarkıların güçlü yorumcusu Ferdi Özbeğen’i aramızdan ayrılışının 10. yıldönümünde yüzünden eksilmeyen, unutulmaz gülümsemesiyle anıyor. TEV, vefatından önce tüm mal varlığını ve ünlü beyaz piyanosunu eğitime destek için TEV’e bağışlayan Ferdi Özbeğen’in gülümsemesinden ilham alan projeyi, onun hafızalarda kalan gülümsemesinin öğrencilerin mezuniyet gülümsemesine dönüşmesi dileğiyle başlattı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye’de taverna müziğinin öncüsü olan, unutulmaz sanatçı Ferdi Özbeğen’i vefatının 10. yılında şarkılarıyla birlikte hafızalara kazınan gülümsemesi ile yâd ediyor. “#ferdiylegülümse” diyen TEV, yaşadıkları maddi, sosyal ve psikolojik zorluklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakma riskiyle karşı karşıya kalan üniversite öğrencileri için hayata geçirdiği Yarıda Kalmasın projesini Ferdi Özbeğen’in anısına yapılan bağış ve desteklerle daha da büyütüyor.

TEV, “Ferdi Özbeğen her şarkısındaki o sıcak gülümsemesiyle anılsın, bağışçısı olduğu TEV’den burs alarak okuyan öğrencilerin de eğitimi #yarıdakalmasın” mesajıyla başlattığı projeyle, hem Özbeğen’i anmayı hem de daha çok gencin yüzünde mezuniyet gülümsemesini görmeyi hedefliyor. 

Sevilen sanatçı Ferdi Özbeğen’in, vefatından önce tüm mal varlığını ve ünlü beyaz piyanosunu Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığını hatırlatan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “Kıymetli Ferdi Özbeğen, hepimizin severek dinlediği şarkılara imzasını atan, beyefendi bir sanatçıydı. Vakfımıza yaptığı bağışla bugüne kadar yüzlerce öğrencinin hayatına dokundu. Beyaz piyanosu ise Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) TEV Nevin-Mehmet Bilginer Kültür ve Sanat Merkezi’nde müzikle ilgilenen birçok gence ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Vefatının 10. yıldönümünde biz de Ferdi Özbeğen’i gülümsemesiyle anmak istedik. Siz de Ferdi Özbeğen’in gülümseyerek söylediği şarkılardan oluşan videoyu #ferdiylegülümse hashtag’i ile paylaşarak bu özel projeye dahil olabilirsiniz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com