Ana Sayfa Kültür & Sanat, Magazin, Sinema, Yaşam 18 Eylül 2022 952 Görüntüleme

Seda Erez’den Tarihe Geçecek MuhteşemProje…

Şarkıcılık’ dan , süpervizörlüğe terfi ederek, yaratıcı ve topluma yönelik sanatsal, projeler yazan Seda Erez kısa sürede büyük projelere imza atarak büyük Yapım şirketleri ve Televizyon kanallarının ilgisini çekmeye başladı.

Hazırladığı ve Süpervizörlüğünü üstlendiği Tarihe geçecek en büyük türkü projesi olan Memleketimin Havaları’nı Seda Erez’e sorduk;

Türk’e , Türkü yaraşır . Memleketimin havaları , herkese iyi gelecek diyerek bu projeye başladım… Her sanat dalı kuşkusuz farklı değerlere sahiptir. Sadece bu değerlere sahip olmak değil, korumak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak da önemlidir. Ben kendi adıma üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum ve çevremde türkülerimize gönül vermiş ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak isteyen, herkesten destek olmasını istiyor ve projeme davet ediyorum. Öncelikle hem müzikal bilgisi hem de büyük güç ve ismiyle destek veren sayın hocam Selim Çaldıran’a, ve projede A’dan , Z’ye emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tüm ülkemizin , türkülerimizin yani hepimizin projesi , lütfen kimse özellikle şehir belediyelerimiz konuya uzak kalmasınlar , zira türkülerde birer tescilli kültür varlığıdır, ve bu varlığa emek veren herkese sahip çıkılmalıdır’ şeklinde konuştu.

Başarılı tribüte müzik albümlerinin önder müzik direktörü Selim ÇALDIRAN’ dan , dev bir Türkü albümü geliyor. Süpervizör , Afyonkarahisar’ lı, Seda EREZ ‘in oluşturup geliştirdiği ve yönetmen Selim ÇALDIRAN’ ın da inandığı yöresel Türk halk müziği projesi , ülkenin popüler ve yöresel seslerini bir araya getiriyor. Genç jenerasyona türküleri tanıtmak ve sevdirmek üzere hazırlanan ‘MEMLETİMİN HAVALARI ‘ isimli projede ilk etapta belirlenen 40 farklı şehrin ikişer adet türküsü biri ünlü sanatçı , diğeri ise yörenin sanatçısı ile seslendirilip , müzik direktörü Selim çaldıran tarafından yönetilecek. Türkülerin yöresel dokusu , yöreye ait başlıca enstrümanları , şive ve lehçeye yönelik özelliğinden çıkılmadan , günümüz modern alt yapı ve teknik stüdyo şartları ile hazırlanıp dinleyiciye sunulması hedefleniyor. ilk turda kırk yöreye ait toplamda seksen eser hem ünlü , hem de yöresel sanatçılarla hazırlanacak ve yöreye ait görüntülerle sanatçıların stüdyo okumalarında kayıt edilecek görüntüleriyle yüksek görüntü kalitesine uygun formatta klip haline de getirilecek. Projede lojistik ve teknik işleri meteor ajans yetkilisi Yusuf SOYLU üstlenirken , Ünlü söz yazarı Ayşe Birgül YILMAZ eserlerin kaynak bilgi işlem ve korumasına yönelik editörlüğünü , basın halkla ilişkilerini ise Tülin DEMİREL sürdürecek .

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com