Ana Sayfa Yaşam 23 Ağustos 2022 114 Görüntüleme

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ‘Aile Okulu Projesi’ Kapsamında Eğitimler Aralıksız Devam Ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Aile Okulu Projesi' kapsamında eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile çocukların eğitiminde en önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi gibi amaçlar hedefleniyor. 'Aile Okulu Projesi' kapsamında Rehberlik, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmeni, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarından öğretmenlere 'Aile Okulu Eğitici Eğitimi' düzenlendi. Öğretmenler İzmir'de bulunan 30 İlçe Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla İzmir'deki öğretmenlere eğitici eğitimi verdi ve sonrasında gelen talepler doğrultusunda öğrenci velilerine yönelik aile eğitimleri verilmeye başlandı.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Aile Eğitimlerine Ağırlık Verdi

Özellikle uyum haftasında 30 ilçede tüm okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki öğrencilerle birlikte velilerin  de eğitim alması planlandı. İzmir’de 15 Ağustos 2022 tarihine kadar velilere yönelik Aile Okulu için toplam 173 kurs ile 2860 kursiyere eğitim verildi. 16 Ağustos 2022 sonrası velilere yönelik Aile Okulu eğitimi için 33 kurs daha açıldı ve toplam 690 kursiyere daha eğitim verilmeye devam ediliyor.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür proje kapsamında açılan eğitimleri yerinde ziyaretlerine devam ediyor. Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu ile Kemalpaşa Kızılüzüm İlkokuluna ziyaretlerde bulunan Yentür, velilerle sohbet etti ve görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Biz iade-i itibar peşindeyiz

Biz iade-i itibar peşindeyiz

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com