Ana Sayfa Yaşam 5 Haziran 2022 108 Görüntüleme

İKÇÜ’lü Öğrencilerin TÜBİTAK Projeleri Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin hazırladığı, ‘TÜBİTAK 2209-AB Lisans ve Önlisans Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri’ 2021 yılı ikinci ve üçüncü çağrılarında 59 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu. İKÇÜ bu rakamla başvuru yapan İzmir üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde faaliyet gösteren Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nın (BİDEB) 2021 yılı ikinci ve üçüncü çağrılarında İKÇÜ’yü temsil eden farklı fakültelerden öğrenciler; akademik danışmanlarının destekleriyle hazırladıkları projelerle büyük başarı kazandı.

 

İKÇÜ’yü başarıyla temsil eden gençleri kabul eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, hepsini ayrı ayrı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. İKÇÜ VIP Salonda yapılan buluşmada, Rektör Yardımcıları Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Süleyman Akbulut da hazır bulundu.

 

Bizleri Gururlandıran İşlere İmza Atıyorlar

Tebrik buluşmasında, İKÇÜ’nün başarılarla dolu, dinamik öğrencilere sahip olmasından duyduğu gururu paylaşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, genç bir üniversite olarak kazanılan başarılara dikkat çekti. Prof. Dr. Köse, ““Bir milletin en değerli sermayesi olarak gençleri görüyoruz. Gençlerimizin de bizleri gururlandıran işlere imza atmaları bizi gerçekten çok mutlu ediyor. 2010 yılında kurulan genç bir üniversite olarak bu başarı seviyelerine ulaşılması gurur verici. Bizler siz değerli öğrencilerimizle buluştuğumuz için çok şanslıyız. Bu genç üniversiteyi Türkiye’de ve dünyada en iyi yerlere siz değerli gençlerimizle ve alanlarında saygın hocalarımızla birlikte getireceğiz. Ülkemizin kalkınması adına, çalışma alanlarınızda evrensel bilgiye yapacağınız değerli katkılardan eminiz ve her daim yanınızdayız” dedi.

 

Hocasıyla Öğrencisiyle Birlikte Gelen Başarı

Öğrencisiyle, öğretim elemanıyla güç birliği içinde yapılan çalışmaların yükseköğretim camiasına başarılı tablolarla yansıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Köse, amaçlarının evrensel hedeflere doğru koşan başarılı bir İKÇÜ oluşturmak olduğunu aktardı. Prof. Dr. Köse, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan 2018, 2019, 2020 yıllarını kapsayan ‘Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme’ raporlarında İKÇÜ, SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI ve ESCI endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın kategorisinde İzmir’de bulunan yükseköğretim kurumları içinde birinci olmuştu. Bu kategori, akademi dünyasının en önemli uluslararası dergilerindeki yayınları kapsamaktadır. Değerli öğretim üyelerine sahip bir İKÇÜ olarak öğrencilerimizin de akademik dünya için umut veren projelere imza atmasından gurur duyuyoruz” diye sözlerini tamamladı.

 

Akademik Hayat İçin Güzel Bir Başlangıç

Kabul edilen projelerle ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut ise “2209/A: “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 46, sanayi ortaklığı ile yürütülen 2209/B “Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında ise 13 projenin desteklenmeye değer bulunduğunu aktardı. Akademik hayat düşünen öğrenciler için bu projelerin güzel bir başlangıç olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akbulut, “Tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” şeklinde mutluluğunu paylaştı.

 

Tebrik konuşmalarının ardından İKÇÜ’nün başarılı öğrencilerine Rektör Köse tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com