Ana Sayfa Yaşam 30 Nisan 2022 129 Görüntüleme

Drone pilotluğuna ilgi yoğun

Gelişen teknolojinin günlük hayattaki rolünün artmasıyla birlikte halk arasında drone olarak adlandırılan İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) kullanımı da arttı. İHA pilotu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yetkili eğitim firmasının sahibi Vedat Güneş, İHA pilotluğuna talebin her geçen gün arttığını vurguladı.  
 
 
Türkiye'de düğün, konser, miting gibi etkinliklerde halk arasında drone olarak adlandırılan İHA'ların kullanımı her geçen gün artıyor. Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yetkili İzmir'de etiğim veren firması Maiden Flight Tech'in sahibi ve İHA pilotu Vedat Güneş, vatandaşların İHA kullanımında giderek bilinçlendiğini söyledi. İHA pilotluğunun öneminden bahseden Güneş, "İHA pilotu için talep gün geçtikçe artıyor. Bize gelerek eğitim alıyorlar ve bilinçli uçuyorlar. Ülkemizde yoğun hava trafiği var. Eiutim bu nedenle çok önemli. Kullanmak isteyen ve merakı olan herkes bunun eğitimini alarak uçsun" dedi.
 
 
Vedat Güneş'e ait eğitim kurumundan İHA kullanmak için eğitim alan öğrenciler ise, "Kısa metrajlı filmlerde olsun, düğün konser gibi etkinliklerde olsun insanlar drone çekimi istiyor. Gelişen teknolojiyle birlikte biz de bu işini eğitimi alarak işimizde drone kullanıyoruz. Hem merak hem iş amaçlı bu işi öğrenmek istiyoruz. Bu nedenle eğitim çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com