Ana Sayfa Yaşam 28 Şubat 2022 210 Görüntüleme

Halkın Gücünün Üzerinde Hiçbir Güç Tanımıyoruz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 28 Şubat ‘Postmodern Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Başkan Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Halkın gücünün üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz” dedi.

Türk siyasi tarihine ‘Postmodern darbe’ olarak geçen 28 Şubat sürecinin yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlar ve partililer katıldı.

MUMCU: DEMOKRASİYE FİİLİ DARBE YAPILDI

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’25. yılını geride bırakan ve ‘postmodern darbe’ olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, milletimizin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan fiili bir darbedir. Motivasyonunu 27 Mayıs darbesinden alan 28 Şubat; bir darbenin tarihi olduğu gibi vesayetin, antidemokratikliğin, karanlık bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçmiştir. 28 Şubat’ta sözde ‘irtica tehdidi’ ile medya, darbeci zihniyete boyun eğerek ‘Topyekün Savaş’ manşetleri atmış, Ankara sokaklarında tanklar yürütülmüş, antidemokratik MGK kararları alınmış,  ‘demokrasiye balans ayarı’ denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmıştır. ‘1000 yıl sürecek’ dedikleri 28 Şubat postmodern darbesi ile insanlar ayrımcı, ötekileştirici, insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır.’’

 

MUMCU: BİN YIL GEÇSE UNUTMAYACAĞIZ

‘’Devletimizin 28 Şubat’ın acılarını iyileştirmek adına yaptığı muazzam çalışmalarına rağmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajlı darbe yılları nostaljileri; kabuk bağlayan yaralarımızı kanatmaktadır. Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var olduğumuz sürece devam edecek inşallah. 28 Şubat için ‘bin yıl sürecek’ diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi ancak biz 28 Şubat’ı bin yıl geçse de unutmayacağız.’’

 

ZORLUOĞLU: TÜM DARBELERİ LANETLİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Bin yıl sürecek denilen demokrasimizin ve milli irademizin kara lekesi olan 28 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız. Milletimizin sağlam iradesi karşısında, hiçbir pranga dayanmayacaktır. Halkın gücünün üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. 28 Şubat’ı ve tüm darbeleri lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com