Ana Sayfa Magazin 11 Ocak 2022 170 Görüntüleme

Gülce Lina Elüstü “Durmak, Oldum Demek Bana Göre Değil”

Beyond Brand Consultancy’nin kurucusu Gülce Lina Elüstü 

kariyeri, deneyimleri ve firması ile ilgili tüm detayları MAG Ocak sayısında anlattı.

Marka yönetimi alanındaki tecrübeli ekibiyle birlikte, yeni kurulan markalar için yüksek enerjisiyle keyifli bir yol arkadaşlığı yapan Gülce Lina Elüstü, kendisi ve işi hakkında merak edilenleri MAG Ocak sayısında anlattı. 

Sohbete kariyerine dair açıklamalarıyla başlayan Gülce Lina Elüstü, eğitimini,iş hayatını ve firmasının kuruluş detaylarını şu sözlerle anlattı: “Üniversite için İstanbul’a taşınıp Bilgi Üniversitesi Reklamcılık’dan mezun oldum. Üniversite’de öğrenciyken aynı zamanda IMA’da Styling, New York FIT’te Lüks Marka Yönetimi eğitimi aldım Kurumsal hayatı görüp ne istemediğime karar verdikten sonra ne istediğim kafamda çok daha iyi netleşti. Markamın beklediğimden bile hızlı büyümesiyle birlikte, üniversite 4. sınıftayken o zamanlar kurulma aşamasında olan, şu an büyük bir pazar payına sahip bir marka haline getirdiğimiz bir tekstil firmasından danışmanlık teklifi aldım. Hayatımıza “Mizalle” olarak giren bu firmanın kuruluşundan itibaren vermiş olduğum danışmanlığın ardından, bu işi daha kapsamlı bir şekilde yapmak istememle birlikte şuan 2.yaşını doldurmuş olan Beyond Brand Consultancy’i kurdum.” 

 

Beyond Brand Consultancy’de yaptığınız işlerden bahseder misiniz? Müşterilerinize sunduğunuz hizmetler nedir? Sorusuna yanıt veren Elüstü “Tek bir cümleyle özetlemek gerekirse markalara 360 derece kreatif, dijital ve stratejik alanda danışmanlık veriyoruz. Uzun vadeli strateji yollarını çiziyor, kreatif yönetimle birlikte dijital dünyada yanlarında oluyoruz. Müşterilerimiz kafalarındaki marka hayaliyle kapıdan girip full paket bir marka halinde kapıdan çıkabiliyor. Marka ismi buluyor, logo/branding islerini yapıyoruz. Websitesi tasarım ve içerik üretimini yapıyor, dijital pazarlama, SEO’suna kadar ilgileniyoruz. Fotoğraf/ video prodüksiyonları yapıyor, Instagram Reels’ından TV Reklamlarına kadar çekim hizmeti sağlıyoruz. Sosyal medya içerik üretim ve yönetimi yapıyor, Instagram hesaplarını yönetiyor ve bunu da Influencer Marketing’le destekliyoruz. Marka için satış̧ kanalları yönetimi yapıyor, geniş̧ networkümüz sayesinde yurt içi ve yurt dışı pazarda perakende ve toptan satış̧ için danışmanlık veriyor, markaları doğru satın almacılarla buluşturuyor, doğru fuarlara hazırlıyoruz” açıklamasıyla markalar için sundukları hizmetleri anlattı.

Marka çeşitliliği açısından oldukça geniş bir kitleye hizmet verdiklerini belirten Gülce Lina Elüstü “ İlk bakışta yalnızca lüks perakende markalarla çalışıyoruz gibi bir algı oluşuyor nedense insanlarda ama müşteri portföyü açısından çok geniş̧ bir sektör skalasına hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz arasında inşaat firması, parfüm markası, restoran, otel, tekstil ve aksesuar, mücevher markaları, yatırım firmaları, hukuk büroları, güzellik merkezi, çanta markası, zeytinyağı, çikolata markası gibi alanında çok iyi, farklı sektörden markalar bulunuyor” dedi.   

Müşterilerinin kendilerini neden tercih ettiği konusunda da açıklamalarda bulunan Gülce Lina Elüstü “İlk neden: “beklentilerin ötesi”. Yeni bir marka bünyemize girdiği zaman ilk çalışmalarımız sonrası duyduğumuz ilk tepki: “Biz bile bu kadarını hayal etmemiştik”, “Aklımdakinden bile daha iyi” oluyor. Kendimizi zorlamayı, her zaman daha iyi ve farklı olanın peşinde koşmayı çok seviyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Durmak, oldum demek bana göre değil. Kendimizi her gün geliştirebilecekken ve başarı da sonu olmayan bir olguyken basamakların yarısında durmak yalnızca kendi potansiyelimi limitlemek olur” diyen başarılı iş kadını yaratıcılığını nasıl beslediğini “Ben algıları ve farkındalığı çok açık biriyim. Duyduğum bir hikâye, yaşadığım bir olay, gördüğüm bir yer, dinlediğim bir müzik kafamda bambaşka ışıklar yakabiliyor. Farklı tarz ve sektörlerde çok farklı çizgiden markalara iş hazırladığımız için konfor alanımda durmamaya, alanımın dışından beslenmeye çok alıştım. İşimiz gereği sürekli yeniliklerin, farklılıkların, başka bakış açıları ve başka fikirlerin pesindeyiz” sözleriyle anlattı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com