Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Aralık 2021 171 Görüntüleme

Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde “TEK YÜREK” Konseri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyurt semtinde yaptırdığı ve 15 Ekim’de açılışı yapılan Mustafa Necati Kültür Merkezi, dün akşam sanatseverlerle buluştu.

Alsancak Musiki Derneği’nin “Tek Yürek” konserinde, sanata hasret kalan İzmirliler salonu doldurdu.

TRT İzmir Radyosu kemençe sanatçısı ve koro şefi Gülten Yeğin yönetiminde yaklaşık iki yıl aradan sonra izleyiciler ile buluşan Alsancak Musiki Derneği başarılı bir konser verdi.

Konserini sunumunu yapan Sibel Akkol, açılış konuşmasında salona adı verilen Mustafa Necati hakkında bilgi verdi.

1894 yılında İzmir’de dünyaya gelen Mustafa Necati Bey’in Atatürk’ün yakın düşünce ve yol arkadaşları arasında yer aldığını, Vasıf Çınar’la birlikte İzmir’in işgaline karşı direnişi örgütleyenlerden biri olduğunu, TBMM’nin ilk üç döneminde milletvekilliği yaptığını belirtti. 35 yaşında hayata veda eden Mustafa Necati Bey’in ölümünden etkilenen Atatürk’ün bu acı haberi gözyaşlarıyla karşıladığını vurguladı.

Konserin ilk bölümünde nihavend makamında eserler seslendirildi. Süleyman Alasulu, Pınar Bahatur, İsmail Alemdar, Sibel Akkol, Halil Yalçın ve Uygar Efehan bu bölümün solistleri olarak alkışlandı.

İkinci bölümde derneğin kurucu üyeleri Fethiye Alaçalı ve Atıf Eriş ikişer eser seslendirerek başarılı performanslarıyla izleyicileri coşturdu.

TRT İzmir Radyosu ud sanatçısı Hüseyin Erci’nin taksimi ise muhteşemdi.

Dernek Başkanı Ender Kesikburun, büyük zorluklarla hazırlandıkları konsere katılımlarından dolayı izleyicilere kapanış konuşması yaptı.

Gecenin sonunda konser amacına ulaşmıştı. Müziğin mucizevi nağmeleriyle Alsancak Musiki Derneği üyeleri ve sanatseverler “tek yürek” olmuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com