Ana Sayfa Kültür & Sanat 7 Aralık 2021 210 Görüntüleme

Finlandiya Merkezli “Arkki” Çocuklar İçin Tasarım Atölyeleri İle Kalyon Kültür’de!

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya merkezli "Arkki" yaratıcı eğitim modülleri ile 6-11 yaş aralığındaki çocukları, mimarlık ve tasarım yoluyla inovatif becerilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için atölyelerine davet ediyor.  Arkki Türkiye, Kuzguncuk İskele’den sonra Kalyon Kültür ile Avrupa yakasında çocuklar ile buluşuyor. 

Temel eğitimin yanı sıra, yeni ve faydalı fikirler üretme yeteneği olarak tanımlanan yaratıcılığın, çocukların hayatının her alanı için geçerli olduğunun farkında olan Arkki Türkiye, kış dönemi boyunca, Kalyon Kültür’deki 6-11 yaş aralığındaki çocuklara yaratıcı ve uygulamalı bir öğrenme süreci sunarak, tasarım odaklı düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. 15 hafta boyunca birbirlerini besleyecek şekilde tasarlanan atölyelere katılarak tasarım odaklı düşünme sürecine dahil olmalarını hedefliyor.

Okula başlayarak öğrenme sistemine dahil olan, Arkki Türkiye’nin “Kaşifler” olarak adlandırdığı 6-8 yaş grubu, cevapları bulma konusunda onlara rehberlik eden yüksek algılama becerilerine sahipler. Kaşiflere, çevrelerini gözlemlemeleri ve duyularını kullanmaları öğretilir. Sınıflandırma ve çevrelerini tanımlama becerilerini geliştirerek analiz etmeyi öğrenirken; hayatlarıyla bağlantılı eğlenceli ve eğitici projeler aracılığıyla fikirleri deneyerek ve test ederek, varsayımlarını nasıl kanıtlayacaklarını öğrenirler. Arkki Türkiye’nin “Araştırıcılar” olarak adlandırdığı, dünya hakkında bilgi toplamaya başlamış ve daha fazla bilgi edinme eğiliminde olan 9-11 yaş grubu ise kendilerine özel öğrenme yöntemine ve kapasitesine sahiptirler. Araştırıcılara, tasarım ve teknolojiyi farklı bakış açılarından birleştiren ve inceleyen çok çeşitli projeler eşliğinde kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve zorlamaları için bir ortam sunulur. Süreç boyunca, hikaye anlatımı ve diğer sunum teknikleri aracılığıyla fikirlerini açıklayarak ifade etmeyi öğrenen öğrenciler, çalışma süreçlerinin öz değerlendirmesini yapmayı, gözlem ve pozitif uygulamalarla keşfederler. 

 

Türkiye Tasarım Vakfı’nın öncülük ettiği ‘Arkki’, çocuklara NE öğrenileceğini (ezberleme) değil, NASIL öğrenileceğini öğrenmek (öğrenmeyi öğrenme) yaklaşımı ile yarının yaratıcıları olan bugünün çocuklarının potansiyellerini keşfetmelerine, geleceğin yaratıcı liderleri olmalarına ve insanlığın gördüğü karmaşık sorunları çözmelerine yardımcı oluyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com