Ana Sayfa Kültür & Sanat 1 Aralık 2021 223 Görüntüleme

Garanti BBVA ile Sesini Aç’ın yeni bölüm konuğu Yedinci Ev

Garanti BBVA’nın YouTube kanalından yayınladığı müzikli sohbet serisi Sesini Aç devam ediyor. İpek Atcan’ın sunduğu programın yeni bölüm konuğu ise Yedinci Ev oldu.

 

Yedinci Ev, müzik çalışmalarına verdiği kısa aranın ardından ilk kez Sesini Aç’ta performans sergiledi. Bir yandan solo kariyerine de devam eden vokal Birkan Nasuhoğlu, yeni şarkısı Yollar Bitmez’i ilk kez canlı olarak seslendirdi. 

 

2011 yılında Birkan Nasuhoğlu (vokal / elektrik gitar), Hazar Aşçı (basgitar) ve Turgay Gülaydın (davul) tarafından İstanbul'da kurulan Yedinci Ev, British Rock Music tavrıyla yaklaştıkları ilk albümleri Şimdi'yi 2013 yılında yayınladı. Bu albümden Anlat Ona, Sevsene Beni gibi hitler çıkarmayı başaran Yedinci Ev, 2015 yılında yayınladıkları Kalbim Seni Arıyor teklisi ile dinleyici kitlesini daha da genişletti. İkinci albümleri İçine Düştüm'ü hazırlarken kendi sınırlarını zorlamayı tercih eden grup, bu albümdeki tavrını ilk albümlerine göre daha alternatif ve bağımsız bir yerde konumlandırdı. SarhoşumBir Kere Gelir gibi büyük beğeni toplayan şarkılara sahip ikinci albümleri İçine Düştüm 2017 yılında yayınlandı. 

 

İkinci albümden kısa bir süre sonra Hazar Aşçı’nın Almanya'ya yerleşmek zorunda oluşu grubun dinamiklerini zorlayınca Yedinci Ev, 2018 yılında müzikal yolculuğuna son verme kararı aldı. Aktif müzik yaşantısına devam etmemesine rağmen dinleyici kitlesi her geçen gün artan Yedinci Ev, 2021 yılında zamanın iyileştirici gücü ve sevenlerinin büyük baskısı sonucunda tekrar bir araya geldi. Grup, bu geri dönüşü aynı yıl yayınladıkları GezegenNereye Kadar ve Kuzum şarkılarıyla taçlandırdı. Yedinci Ev, farklı şehirlerde verdikleri ve yoğun ilgi ile karşılanan konserleriyle müzikal yolculuğuna kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam ediyor.

 

Kültür ve sanata verdiği desteği sürdüren Garanti BBVA’nın sanatçılara yeni üretimler yapacakları alanlar sağlamak üzere dijital ortamda hayata geçirdiği ‘Garanti BBVA ile Sesini Aç, müzikseverleri sevdikleri sanatçılarla buluşturmaya devam edecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com