Ana Sayfa Yaşam 30 Eylül 2021 267 Görüntüleme

Edremit Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde

Edremit Belediyesi 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, CHP’li Belediyeler “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde Avrasya Gösteri Merkezi B-8 standında yerini alarak çalışmalarını tanıttı.

İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”ne 160 CHP’li belediye, bunun yanı sıra 300’ün üzerinde tarım kooperatifi katıldı. “Tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler” sloganıyla başlatılan zirvede belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar ve tarım programı ele alındı.

Edremit standı ilgi odağı oldu

Açılış konuşmaları ve belediyelerin tarımsal politikalar üzerine yaptığı sunumların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edremit standını ziyaret etti. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Kılıçdaroğlu’na Edremit’in tarımda yaptığı atılımlar, ata tohumları, tarlada yetiştirilen ürünleri ve ileride yapılacak projeleri anlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalışmalarından dolayı Edremit Belediyesi’ni tebrik etti. Aynı zamanda zirveye Edremit’ten katılan Güneşin Kadınları Kooperatifi’ni de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, kadınların üretimdeki yeri için yaptığı çalışmalar ve kooperatif isminin buna çok uygun olduğunu söyleyerek katılımcıları kutladı.

Edremit’i tarımda daha ileriye taşıyacağız

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Bu önemli zirvede kentimizi, zeytinimizi ve zeytinyağımızı konuklarımıza tanıtarak, tarımda yaptığımız çalışmalarımızı ve projelerimizi anlatıyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde Edremit’te hayata geçirdiğimiz tarımsal kalkınma projelerimizi her bir ziyaretçimizle paylaşıyoruz. Edremit’i tarımda daha ileriye taşıyacak projelerimizle örnek bir kent haline getireceğiz.” dedi.

Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı, Kültür Müdürü Ahmet Cumhur Dokur, Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Atış, Belediye Meclis Üyeleri, Nezahat Salon, Özlem Uysal, Hüseyin Güven, Metin Aktaş, Davut Çengel, Edremit Kent Konseyi Başkanı Birsen Temir Saraç, Bostancı, Çıkrıkçı Tarım Kooperatifleri ve Güneşin Kadınları Kooperatifi ve belediye personeli katıldı. Kooperatiflerin sergiledikleri ürünler katılımcılar ve misafirler tarafından ilgi gördü.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com