Ana Sayfa Kültür & Sanat 9 Eylül 2021 220 Görüntüleme

Açıkhava geleneği bozulmadı; Rüstemoğlu Cemal’in tuhaf hikayesi ayakta alkışlandı

İBB Şehir Tiyatroları’nın gelenekselleşen “Açıkhava Yaz Oyunları” nda, 7 Eylül 2021 Salı günü Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği ve Levent Üzümcü’nün oynadığı “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” seyirciyle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, sanatseverleri Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde buluşturmaya devam ediyor.

Meddah geleneğinin modern teknikler ile harmanlandığı oyunda Levent Üzümcü'nün muhteşem performansı seyircinin beğenisini kazandı.

 

Oyunun gösterimine; İBB Genel Sekreter Yardımcıları Şengül Altan Arslan ve Yılmaz Öztürk, Kültür Daire Başkanlığı Genel Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Daire Başkanı Y. Barbaros Büyüksağnak, Şehir Tiyatroları Müdür Yardımcıları Mehmet Karaosmanoğlu ve Oytun Askeroğlu’nun yanı sıra birçok sanatçı ve gazeteci katıldı.

 

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN TUHAF HİKAYESİ

Osmanlı İmparatorluğu'nun son demlerinde, Girit’teki yurtlarından sürgün edilen bir ailenin İstanbul’a Çanakkale'ye ve nihayet Ayvalık'a uzanan maceralı yolculuğu. Rüstem'in, Cemal'in ve hayatlarındaki diğer insanların kimi zaman gülünç kimi zaman hüzünlü ama sımsıcak hikâyeleri.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com