Ana Sayfa Kültür & Sanat 6 Temmuz 2021 184 Görüntüleme

Borusan Sanat, dijital platformlar üzerinden dinleyicileri ile buluşmaya devam ediyor

Borusan Sanat, dijital platformlar üzerinden dinleyicileri ile buluşmaya devam ediyor. 8 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de Borusan Klasik’te BİFO’nun Alexander Liebreich yönetiminde yayınlanacak konserinin yanı sıra 11 Temmuz Pazar günü saat 11.30’da borusansanat.tv’de, Garrett Keast yönetimindeki “BİFO & Garrett Keast” başlıklı konseri dinleyicisi ile buluşacak.

 

Borusan Filarmoni Orkestrası (BİFO), Borusan Klasik’te canlı yayınlanan yeni konserinde bu hafta, üç farklı yüzyıl ve kültürden eserler seslendirecek. Almanya’nın genç, dinamik ve önde gelen şeflerinden olan Alexander Liebreich yönetimindeki BİFO, günümüz klasik müzik dünyasının en önemli bestecilerinden biri olan Arvo Pärt'ın “For Lennart in memoriam” başlıklı yapıtını, Haydn’ın 44. Senfoni’sini ve Richard Strauss’un son eseri olan “Metamorfosis”i seslendirecek. 

 

8 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanacak konser öncesinde, saat 19.40’ta Aydın Büke ve Serhan Bali müzik üzerine söyleşileriyle dinleyicilerle bir araya gelecek.

 

Garrett Keast borusansanat.tv’de!

 

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv, ücretsiz konser kayıtlarıyla izleyicileri ile buluşmaya devam ediyor. 11 Temmuz Pazar günü 11.30’da Garrett Keast yönetimindeki BİFO, Samuel Barber, Igor Stravinsky ve Aaron Copland'ın eserlerini yorumlayacak. Aaron Copland’ın klasikleşen Amerikan senfonik eseri olan ve yaylı çalgılar orkestrası için hazırladığı “Hoe-Down” yapıtı ile başlayacak konserde, Copland’ın bir diğer eseri Appalachian Spring seslendirilecek. “BİFO & Garrett Keast” başlıklı konserde ayrıca, Samuel Barber’in Adagio’su yorumlanırken, Stravinsky'nin neoklasik döneme ait konçertosu Dumbarton Oaks’u ile izleyicisine veda edecek.

Saat 11.00’de yayınlanacak kayıtta ise Nisan Ak konser öncesi keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de olacak.

 

“Vasks’tan Say’a” başlıklı konser bir hafta daha borusansanat.tv’de!

 

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv, dünyaca ünlü solist ve şeflerinin ağırlandığı konser kayıtlarını ücretsiz yayınlanmaya devam ediyor. Borusan Quartet’in, Fazıl Say’ın oda müziği yapıtlarından; yaylı çalgılar dörtlüsü repertuvarına armağanı “Boşanma” başlıklı yapıtı ve Pēteris Vasks’ın 4. Yaylı Çalgılar Dörtlüsünü seslendirdiği “Vasks’tan Say’a” başlıklı konser, bir hafta daha dinleyicisiyle buluşacak. Konser öncesi yayınında ise Nisan Ak keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de olacak.

 

Hezarfen Ensemble, Borusan Müzik Evi’nde!

 

Borusan Klasik radyonun sevilen programı “Borusan Müzik Evi”, çağdaş müzik ve disiplinlerarası performansları dinleyicilerine sunmaya devam ediyor. 9 Temmuz Cuma günü saat 23.00’te gitarist, besteci, aranjör, prodüktör ve doğaçlamacı Şevket Akıncı'nın çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble, daha önce yayınlanan ve büyük beğeni toplayan programı için hazırladığı seçkisi bir kez daha dinleyicilerle buluşacak.  

 

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden, mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlarınıza indireceğiniz “Karnaval” uygulamasıyla, iPad için yine App Store’dan indireceğiniz “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinleyebilirsiniz.

 

 

CANLI RADYO YAYINI / Borusan Klasik

8 Temmuz 2021 Perşembe 20.00

19.40 Konser Öncesi Söyleşi: Aydın Büke ve Serhan Bali

Borusan Filarmoni Orkestrası

Alexander Liebreich şef

 

PÄRT For Lennart in memoriam 

HAYDN Senfoni No.44, Mi minör, “Trauer”, Hob.I:44 

R. STRAUSS Metamorphosen TrV290, AV142 

 

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

11 Temmuz 2021 Pazar 11.30

11.00 Konser Öncesi Söyleşi: Nisan Ak

“BİFO & GARRETT KEAST” 

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

Garrett Keast şef

 

COPLAND Rodeo Balesi’nden “Hoe-Down”
 STRAVINSKY Konçerto, Mi bemol Majör, “Dumbarton Oaks”, 8.v.38

BARBER Yaylı Çalgılar için Adagio, op.11 

COPLAND Appalachian Spring Süiti (oda orkestrası için müzik)

 

 ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

 

11.00 Konser Öncesi Söyleşi: Nisan Ak

“VASKS’TAN SAY’A”

Borusan Quartet

 

VASKS 4. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü

SAY Boşanma, op.29, yaylı çalgılar dörtlüsü için

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com