Ana Sayfa Yaşam 30 Haziran 2021 254 Görüntüleme

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ: “Kışa Hazırlık Yazdan Başlar”

Isıtma sektörünün lider markası Çukurova Isı, kış soğuklarında işletmelerde ve endüstriyel tesislerde; verimli, güvenli, tasarruflu ve konforlu ısıtma sağlamak için yaz döneminde yapılacak periyodik bakımın önemine dikkat çekti.  

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, “gaz yakıtlı radyant ısıtma sistemleri”nin kullanım ömrünü uzatmak, enerji tasarrufu ile optimum verim elde etmek, can güvenliği ve sistemin emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamak ve konforlu çalışma ortamları sunmak için radyant ısıtıcıların yıllık bakım ve kontrollerinin düzenli olarak yaptırılması gerektiğinin altını çiziyor. ÜNLÜ, yaz aylarının kışa hazırlık için bir fırsat olduğunu ifade ediyor. 

 

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, işletmelerde ve endüstriyel tesislerde ki “gaz yakıtlı radyant ısıtma sistemleri”nin periyodik kontrollerinin, bakım ve onarımlarının düzenli olarak yaptırılmasının hem işletme giderleri hem de can ve mal güvenliği açısından önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Radyant ısıtma sistemlerinin uzun yıllar güvenli ve optimum verimlilikte çalışabilmesi için kışa girmeden periyodik bakımlarının yaptırılmasını öneriyoruz” diyen ÜNLÜ, sözlerine şöyle devam etti: “Kışa hazırlık yazdan başlar. Yaz aylarında yapılacak periyodik bakımla alınacak önlemler ile işletmelerin ve endüstriyel tesislerin ısıtma giderlerini düşük maliyetlerle yönetmelerini sağlamak mümkün. Çünkü periyodik bakım hem enerji masraflarından tasarruf edilmesini sağlıyor hem de radyant ısıtıcıların ömrünü uzatıyor. 

Alanında uzman olan servis ekiplerimiz tarafından ekonomik fiyatlarla yapılan periyodik bakımlarda; radyant ısıtıcıların genel temizlikleri yapılıyor, varsa arıza ve aksaklıklar gideriliyor. Cihaz temizliği sistemin verimli ve uzun ömürlü olması açısından büyük önem taşıyor. Radyant ısıtıcıların bulundukları ortamdaki toz ve diğer kirletici etkenler zamanla cihaz içerisinde kirlenmeye ve mekanik aksamların aşınmasına neden oluyor. Bu durum ise cihazın orijinal ayarlarını bozarak hem cihazın ısıtma performansını düşürüyor hem de gaz tüketimini artırıyor. Bakım esnasında gerekli kontroller, temizlik ve ayarlar yapılarak cihazın ilk günkü performansına ulaşması sağlanıyor. Bu sayede elektrik ve doğalgaz tüketimi de azaltılmış oluyor. 

Periyodik bakımla, ileride sistemde yaşanabilecek arızalar da erkenden tespit edilerek, daha yüksek maliyetli arızaların önüne geçiliyor. Bu sayede kış soğuklarında kesintisiz çalışan radyant ısıtıcılar ile işletmelerde maksimum performans ve konfor sağlanıyor. 

“Gaz yakıtlı radyant ısıtma sistemleri”nde yapılan bakım; can güvenliği ve sistemin emniyetli bir şekilde çalışması için de büyük önem taşıyor. Sistemdeki gaz kaçağı kontrolleri yapılarak, can ve mal güvenli sağlanıyor. İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSG) açısından da oluşabilecek riskler ortadan kaldırılıyor. Bu sayede sistemin güvenliği artırılıyor” dedi.

Çukurova Isı, 81 ili kapsayan geniş servis ağı ile sektörde fark yaratmaya ve kusursuz müşteri memnuniyeti sunmaya devam ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com