Ana Sayfa Yaşam 30 Haziran 2021 192 Görüntüleme

CHP’li Zeybek’ten ‘Elmalı Davası’ açıklaması

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Elmalı’da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A.'nın adli kontrolle serbest bırakılmalarının, adalete güveni bir kez daha sarstığına vurgu yaparak, "Hukuk masum çocuklarımızı korumalıdır, suçluları değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, 7 yaşındaki kız çocuğu ve 10 yaşındaki ağabeyinin istismara uğradıkları davanın son duruşmasında alınan kararla ilgili bir açıklama yaptı.

Çocuk istismarına karışanların en ağır cezaları almaları gerektiğini vurgulayan Zeybek, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Antalya’da iki çocuğumuza cinsel istismarda bulunan annesi ve üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmaları, adalete güvenimizi bir kez daha sarsmıştır.

Finike ilçemizde 7 yaşındaki kız çocuğu ve 10 yaşındaki ağabeyinin istismara uğradıkları dava Elmalı ilçemizde görüldü. Kamuoyunun Elmalı Davası olarak bildiği bu davaya müdahil olan hukukçularımızın özverili çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve eski bir Cumhuriyet Savcısı olarak, bu utanç kararın verildiği davanın yakından takipçileri olacağım.

Hukuk masum çocuklarımızı korumalıdır, suçluları değil. Çocuk istismarına karışanların en ağır cezaları alması tek temennimizdir.

Tüm Türkiye’nin bu utanç kararın verildiği davada, sesini yükseltmesi, en yüksek perdeden demokratik ve hukuki tepkisini göstermesi, bundan sonra bu tarz davalardaki süreçler ve kararlar için önemlidir. Çocuklarımızı korumak, geleceğimizi korumaktır. "

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com