Ana Sayfa Yaşam 30 Haziran 2021 205 Görüntüleme

CHP’li Akıllı, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararını eleştirdi

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talepleri reddetmesinin çekilme kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz tarihinden 2 gün önce açıklanmasının tesadüf olmadığına işaret ederek, " Kadınlar ve çocuklar ülkemizde ne yazık ki güvende değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetmesine tepki gösterdi.
Kadınların hemen her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradığı Türkiye'de şiddetin önlemek için mücadele etmesi gereken kurumların aldığı aksi tutumların kabul edilemeyeceğine işaret eden Başkan Akıllı, "Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler gösterdi ki bu karar vicdanları bir kez daha yaraladı.
Kadınlar ve çocuklar ülkemizde ne yazık ki güvende değil. Ev içi şiddetin ve kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin standartlar öngören ve Avrupa ülkelerini hukuki olarak bağlayan ilk ve en önemli belge olan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye tek taraflı çekildiğini açıkladı.
Çekilme kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz tarihinden 2 gün önce Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talepleri reddetmesi tesadüf değildir. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, istismarla mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com