Ana Sayfa Yaşam 23 Haziran 2021 170 Görüntüleme

Dünyanın en değerli yiyecek-içecek markası yine McDonald’s

McDonald’s ‘BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka’ listesinde bu yıl da dokuzuncu sırada yer aldı. McDonald’s, marka değerini yüzde 20’lik bir artışla 155 milyar dolara taşıdı. McDonald’s En Değerli markalar listesinde 2017 yılından bu yana ilk 10’da teknoloji devleriyle birlikte yer alıyor

 

34 bini aşkın restoranı ve 1,6 milyonun üzerinde çalışanıyla günde ortalama 100 milyon kişiye hizmet veren McDonald’s, ‘BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka’ listesinde yine ilk 10’da yer aldı. Marka değerini yüzde 20’lik bir artışla 155 milyar dolara taşıyan McDonald’s geçen yılki yerini koruyarak dokuzuncu oldu. McDonald’s bu yıl da listede teknoloji devleriyle birlikte yer alan tek yiyecek-içecek markası. Türkiye’de ilk restoranını 1986 yılında açan McDonald’s, Anadolu Grubu çatısı altında faaliyet gösteriyor. Ürünlerinin yüzde 98’ini yerli tedarikçilerden temin eden McDonald’s Türkiye, 6 bin kişiyi istihdam ediyor.

 

McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, konuyla ilgili “McDonald’s her zaman sektörün vizyonunu genişleten ve standartlarını yükselten itici bir güç. Gerek dünyada gerek Türkiye’de her geçen gün artan bir performans gösteriyoruz. Kalite, lezzet ve hizmet standartlarımızın yanı sıra müşteri beklentilerini ve taleplerini sürekli takip ediyor, buna göre ürün ve hizmetlerimizde yenilikler yapıyoruz. Söz konusu McDonald’s olunca kalitesine, hijyenine güvenen çok geniş bir kitle var. Bunu pandemi döneminde de çok iyi gördük. Pandemiye rağmen iyi bir yıl geçirdik. Diğer taraftan gençlerle her daim yakın bir ilişki içindeyiz. Dijital alandaki yenilikleri yakından takip ediyor, ciddi yatırım yapıyoruz. Tüm bunlar başarıyı getiren faktörler. En Değerli markalar listesinde 2017 yılından bu yana ilk 10’da teknoloji devleriyle birlikte yer almak bizim için büyük gurur” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com