Ana Sayfa Kültür & Sanat 18 Haziran 2021 755 Görüntüleme

Çetin Çetintaş hayvanların ruhunda yolculuğa çıkardı

“Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı” kitabıyla kısa sürede satış rekorları kıran ve kitabının tüm gelirini hayvan barınaklarına bağışlayan yoga eğitmeni Çetin Çetintaş, basın mensuplarıyla özel bir etkinlikte buluştu. 

Yogayı geniş kitlelere sevdiren Türkiye’deki sayılı isimlerin başında gelen Çetin Çetintaş; tarih, mitoloji ve sembolizmin üzerine yaptığı araştırmalar ile kitapseverleri hayvanların dünyasına ortak ettiği ve bir süre önce okurlarla buluşturduğu yeni kitabı Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı’nı basın mensuplarıyla konuşma fırsatı buldu. 16 Haziran Çarşamba günü YogaKioo Maslak’ta gerçekleştirilen “Çetin Çetintaş ve Var Olmanın Güzelliği İle Hayvanların Ruhuna Yolculuk Yapmak İster Misiniz?” isimli özel etkinlikte basın mensuplarını ağırlayan Çetintaş, “Var olmanın güzelliği ile hayvanların ruhuna yolculuk yapmak ister misiniz? Hayatınızda zorlandığınız noktalarda hiç hayvan arketiplerini çalıştırmayı denediniz mi? Doğadaki elementler ve tarihteki semboller ile canlıların ilişkisi nedir?” sorularını ve basın mensuplarının merak ettiklerini cevapladı.

“Her Hayvan, Ruhumuzda ve Zihnimizde Bir Şeyi Canlandırır”

En merak edilen sorulardan biri olan “Hayvanlarla ilişkimiz bizi nasıl etkiler?” sorusuna “Her hayvan, ruhumuzda ve zihnimizde bir şeyi canlandırır, bir manayla ortaya çıkar” diye cevap veren Çetin Çetintaş, aradaki ilişkinin ne denli kuvvetli olduğunu açıkladı. Yolda giderken kedi gören birinin dişil enerjisi zayıfsa ve bunu artırmaya ihtiyaç duyuyorsa kediye yaklaşma ihtiyacı duyduğunu; bunun sonucunda da üretkenliğin, besleme kabiliyetinin ve zarafetin artacağını söyleyen Çetintaş, hayvan arketiplerinin insanlarla olan güçlü bağına da dikkat çekti.

“Hayvanlardan Destek Alarak Ruh Halimizi İyileştirebiliriz”

Buluşma süresince insanların hayvanlardan destek alarak ruh halini iyileştirmesinin de mümkün olduğunu belirten yoga eğitmeni Çetin Çetintaş, hayvanlara zarar vermenin ve onları beslememenin de kişinin kendi duygusal durumuyla doğrudan bağlantılı olduğunu açıkladı. “Bir karıncayı beslemek yerine evden kovmaya çalıştığımızda bereketi kaçırmaya çalışıyoruz, camımıza gelen bir güvercini kovalamaya çalıştığımızda savaşı tercih etmiş oluyoruz” diyerek yapılan davranışların neden olduğu olgulara da değinen Çetintaş, hayvanlarla insanlar arasındaki ilişkinin önemli noktalarına değindi. 

Çetin Çetintaş’ın tarih, mitoloji ve sembolizmin üzerine yaptığı araştırmalar ile kitapseverleri hayvanların dünyasına ortak ettiği yeni kitabı “Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı”na kitap satan her yerden ulaşılabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com