Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Haziran 2021 176 Görüntüleme

Vedat Milor yeni kitabıyla D&R’a konuk oldu

Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor, “Hesap Lütfen!” isimli yeni kitabını kitapseverlerle @dr_dunyasi Instagram hesabındaki canlı yayında buluşturdu. Moderatörlüğünü deneyimli haberci Deniz Bayramoğlu’nun gerçekleştirdiği etkinlikte Milor, yeni kitabı ve kendisi hakkında bilinmeyenlere değindi, D&R takipçilerinin merak ettiği soruları cevapladı.

Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, Instagram sayfasından gerçekleştirdiği ve birbirinden başarılı yazarları ağırladığı canlı yayınlarında bu kez gastronomi dünyasının ünlü ismi Vedat Milor’u konuk etti. Son kitabı 'Hesap Lütfen!’i anlatmak için okurlarıyla bir araya gelen Milor, başarılı televizyoncu Deniz Bayramoğlu’nun moderatörlüğünde D&R takipçileriyle keyifli bir sohbete imza attı. 

Kitap fikrini anında kabul ettiğini belirten Vedat Milor, “Kitap yazmak, benden istenen, benim de her zaman yapmak istediğim bir eylemdi. Bu kitap bana, gastronom dışındaki Vedat Milor’u da anlatmam için fırsat veriyor. Bana bir diyalog kurma şansı veriyor. Bizim ülkemizde bazı kolektif değerlerimiz var. Toplum olarak ideallerimiz var. Zamanla bize dayatılan değerler var. Bu dayatılanlar çok küçüklükten, hocalarımızdan, ailelerimizden başlıyor. Bu değerleri dayatanların bunlara uymadığını gören gençler giderek yabancılaşıyor. Böylece aşırı bireyciliğe yöneliyorlar ama bu da bir çözüm değil. Ben de bu ikilemleri hep yaşadım. Bu ikilemlerden aldığım dersler oldu. Kitapta onları paylaştım. Düşüncelerimi, kafamda oluşan ikilemleri yansıtma olanağı veren bir mecra sundu kitap. Mümkün olduğu kadar da kişiliğimle uyumlu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İnsana küçüklükten itibaren güçlü bir sorumluluk duygusu aşılamanın önemli olduğunu söyleyen Milor, “O kişi yaşama atılırken o gücü almadığından başkasının da özerkliğini kabul etmiyor. Yorum yapmayı kendine hak olarak görüyor ama bu aslında karşı tarafın özel hayatı, özel tercihi… Kitapta daha çok tartışma noktaları açmak ya da doğru bilenen yanlışları sergilemek gibi farklı perspektifler olduğunu da göstermek istedim. İnsanları biraz tartışmaya, düşünmeye, eğlenmeye itmek istedim.” dedi.

Hayatımda dengeyi arayan biriyim

Hayatında, mümkün olduğu kadar dengeyi arayan biri olduğunun altını çizen Milor, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başarının getirdiği girdaba katılınca hayatın dengesi değişebiliyor. Plan benim yaşam felsefemin bir parçası… Birine bir söz verdiğim zaman, yapacağım dediğim için çok dikkat ediyorum. Yapabileceğimden daha fazla şeye girmek istemiyorum. Kafamın içinde çok iyi değerlendiriyorum. Bu şekilde plan yaptığımda hayatım da daha rahat oluyor. Hayır demeyi de bilmek gerekiyor. Kendimi, kendi önceliklerimi tanıdım. Kendi fayda fonksiyonumu biliyorum, ona göre düzenimi oturtuyorum.”

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com