Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Haziran 2021 185 Görüntüleme

TP Vision ve Abbey Road Studios’tan, Philips OLED+ TV için özel içerik

TP Vision; Abbey Road Studios ve Universal Music UK’in kreatif reklamcılık birimi Globe ile iş birliğine girdi. Firmalar, iş birliği kapsamında dünyaca ünlü müzisyen Sheku Kanneh-Mason'ın yer aldığı canlı ve kayıt karışık bir içerik projesi geliştiriyor.

 

Philips TV’nin tasarım, satış ve pazarlama marka lisans sahibi TP Vision; Abbey Road Studios ve Universal Music UK’in kreatif reklamcılık birimi Globe ile iş birliğine girdi. Firmalar, iş birliği kapsamında dünyaca ünlü müzisyen Sheku Kanneh-Mason'ın yer aldığı canlı ve kayıt karışık bir içerik projesi geliştiriyor.

 

Philips TV ve Bowers & Wilkins'in hünerlerinin gösterileceği proje, Universal Music büyesindeki Mercury Studios tarafından sağlanan içeriklerle destekleniyor. Proje, halihazırda mevcut olan Philips OLED+ TV'lerin yanı sıra,  Ağustos ayında piyasaya sürülecek yeni nesil serisinin de ses ve görüntü kalitesini göstermek amacıyla hazırlandı.

 

TP Vision tarafından oluşturulan OLED+ TV kategorisi, en iyi görüntü ve ses kalitesini sunan özel kategori olarak nitelendiriliyor. En yeni OLED teknolojisinden yararlanan kategori; Philips'in ödüllü P5 görüntü işleme motoru ve Ambilight özelliğinin yanı sıra, Bowers & Wilkins tarafından özel olarak tasarlanmış ses sistemlerini de içeriyor.

 

TP Vision ortaklığı kapsamında referans ekranları olarak yüksek kaliteli Philips TV’ler kullanan Abbey Road Studios, Bowers & Wilkins firmasıyla da 40 yılı aşkın süredir resmi hoparlör ve kulaklık ortağı olarak çalışıyor. 

 

Görsel ve işitsel mükemmellik deneyimini yeniden tanımlamak heyecan verici”

TP Vision CMO’su Martijn Smelt projeyle ilgili düşüncelerini: “OLED+ ürünlerinde Bowers & Wilkins ortaklığımız, TV pazarında yeni bir kalite eşiği belirledi. Diğer taraftan içerik kalitesini yeni standartlara çıkarmak için Abbey Road Studios ile perde arkasında birlikte çalışıyoruz. Çok değerli bir sanatçı ve prodüksiyonun birleşimiyle oluşan bu projenin sonuçlarını açıkça gösterebileceğimiz için çok mutluyuz.” sözleriyle aktarırken, projeyi değerlendiren Abbey Road Studios Genel Müdürü Jeremy Huffelmann ise: “Abbey Road Studios, modern sinemanın en büyük film müziklerine tanık olan, ses ve görüntünün kesiştiği noktada yer alıyor. TP Vision ve Bowers & Wilkins ile yaptığımız iş birliğiyle; görsel ve işitsel mükemmellik deneyimini yeniden tanımlamak ve kullanıcılara yeni bir kalite standartı sunmak için bir araya gelmek heyecan verici.”dedi 

 

Birleşik Krallık Nişanı sahibi, İngiliz çellist Sheku Kanneh-Mason; 21 yaşında BBC Genç Müzisyen ödülünü kazanarak, uluslararası tanınırlık elde eden nadir sanatçılardan biri olarak görülüyor. Genç sanatçı, BAFTA Ödülleri olarak da bilinen İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin ödül töreninde de ikinci kez sahneye davet edilecek. Abbey Road Studios’la daha önce de çalışan Kanneh-Mason, İngiltere’nin Top 10 listesinde yer alan ilk çellist olmasını sağlayan albümü Elgar'ı ve kardeşleriyle birlikte hazırladığı Carnival’ı bu stüdyoda kaydetti. 

 

 

“En iyi ses ve görüntüyü birleştirmek klasik müziği sunmak için harika bir fırsat”

Projede yer aldığı için çok mutlu olduğunun altını çizen sanatçı Kanneh-Mason düşüncelerini: “Abbey Road Studios’ta kayıt yapabilme deneyimine ulaşabildiğim için çok şanslıyım. Burası hem tarihi hem de ikonik statüsüyle hayranlık uyandırıcı bir yer. Üstelik burada olan her şey en yüksek teknolojiyle güncelleniyor. Klasik müziği sunmanın yeni yollarını keşfetmek benim için her zaman ilgi çekici olmuştur. En iyi ses ve görüntüyü birleştirmek de bunun için harika bir fırsat gibi görünüyor." sözleriyle ifade etti. 

 

Proje, Ağustos sonunda düzenlenecek olan Philips TV & Sound Sonbahar/Kış ürün lansmanında resmi olarak sunulacak.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com