Ana Sayfa Yaşam 16 Haziran 2021 169 Görüntüleme

Experian; model geliştirme, otomasyon ve izleme platformu Convex’in Türkiye lansmanını yaptı

Experian Convex platformu, kurumlara, her zamankinden çok daha hızlı model geliştirme, otomasyon ve validasyon imkanı sağlıyor. Geliştirilen modellerin karar destek sistemlerine entegrasyon sürecini de son derece kolaylaştıran Convex, yapay zeka ve makine öğrenimi temelli olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. 

Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian; makine öğrenimi modellerinin hızlı bir şekilde operasyonel hale getirilmesi ve etkin yönetimi çerçevesinde attığı bu yeni adımla; model geliştirme, validasyon, yönetişim, raporlama ve otomasyon süreçlerini bir arada sunuyor. Convex çözümü ile kullanıcılara, geleneksel modelleme platformlarına kıyasla birçok fayda sağlanıyor: Tasarlanan modelleri dakikalar içerisinde üretim ortamına götürerek 30 ile 50 oranında hız kazandıran Convex, modellerin geliştirimi sürecinde sağladığı sürükle/bırak şeklindeki hızlı modelleme özelliği ile minimum insan gücü ihtiyacı ile hata riskini de ortadan kaldırıyor.

Gelişmiş makine öğrenimi fonksiyonlarının ve yaygın algoritmaların tamamının bir araya getirilmesi ile sunulan Convex sayesinde kurumlar, modelleme ve implementasyon süreçlerini hızlandırabilecek, en yeni modelleme algoritmalarını çalıştırabilecek ve tüm modellerini tek ekranda izleyebilecek olmanın avantajını yaşayacak. Ürün aynı zamanda veri bilimi teknik bilgisine sahip olunmadan rahatlıkla yüksek performanslı sonuçlar edinilmesine olanak tanıyan kullanıcı dostu bir yapıya sahip.

Experian Convex platformunun kolayca kullanılabilen önyüzü ile veri analizi, görselleştirmesi, veriye dayalı modelleme, implementasyon ve raporlama süreci kolaylaşıyor. Böylece hem kodlama yapmadan hem de standart bir akış ile makine öğrenimi modellemesi yapılabiliyor.

Experian EMEA Analitik Grup Lideri Enrico Libbiani, Convex’in Türkiye’de hayata geçişiyle ilgili şunları söyledi: “Türkiye pazarı her zaman Experian olarak geliştirdiğimiz en yeni ürünleri getirmekten büyük mutluluk duyduğumuz pazarlardan biri olmuştur. Convex platformumuzun da diğer ürünlerimizde olduğu gibi pazar standardı haline geleceğinden hiç kuşkumuz yok. Güçlü yerel ekibi ve geliştirdikleri çözümlerle EMEA bölgesine yüksek değer kazandıran Experian Türkiye Analitik ekibini en yeni makine öğrenimi teknikleriyle geliştirdiğimiz ürünlerle desteklemeye devam edeceğiz.”

Experian Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, "Müşterilerimizin dinamik, hızlı ve doğru karar verme noktasındaki taleplerini yüksek performanslı çözümler ile karşılamak bizim açımızdan elzem. Makine Öğrenmesi modellerinin geliştirilmesi, otomasyonu ve validasyonu işlerinin “minimum kod” mantığında, teknik olmayan kaynaklarca da rahatlıkla yapılabilmesi analitik dünyasının en yeni ve hızla gelişen trendi. Experian Convex sayesinde artık müşterilerimiz modellerini çok daha hızlı güncelleyebilecek, hızlı ölçüm ve raporlama yapabilecek, makine öğrenimi yöntemleri ile geliştirdikleri model ve stratejileri daha hızlı ve kolay kullanıma alabilecek. Convex kullanıcıları, en aza indirilen insan iş gücü ve eğitim sürecinin yanı sıra kısalan üretime geçiş süresi ve azalan risk ile en üst düzeyde verim elde edebilecek” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com