Ana Sayfa Yaşam 31 Mayıs 2021 216 Görüntüleme

Milliyet Enerji Dergisi 2. sayısı ile okurlarıyla buluşuyor

Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyadaki enerji sektörüne dair gelişmeleri sektörün önde gelen isimleriyle değerlendirerek başka bir perspektif açan Milliyet Enerji Dergisi, ikinci sayısında Temiz Enerjinin Yükselişi ve Enerjide Büyük Dönüşüm” başlığıyla, iklim krizine karşı küresel mücadeleye ışık tutuyor. Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadeledeki yol haritası, temiz enerji karnesi, fırsatları ve tehditlerinin analiz edildiği bu sayıda, enerji sektörünün tüm taraflarının “büyük dönüşüm” kapsamındaki değerlendirmeleri yer alıyor.

 

Milliyet Enerji Dergisi, 31 Mayıs Pazartesi günkü ikinci sayısında da sektördeki gelişmeler ve güncel konuların derinlemesine incelenmesinin yanı sıra ilklere de imza atıyor. Avrupa Birliği’nin enerji politikalarına yön veren bir isim olan AB Enerji Komiseri Kadri Simson, Türkiye’de ilk defa Milliyet Enerji Dergisi’ne konuşarak Paris İklim Anlaşması’nı onaylamasından AB’nin Yeşil Mutabakata uyum konusuna kadar Türkiye’ye mesajlarını iletiyor ve Türkiye’nin yenilenebilir enerjideki fırsatlarına değiniyor.

 

Perspektif bölümünde Mithat Yurdakul, Ankara’nın iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında başladığı çalışmaları, kulis bilgileriyle birlikte okuyuculara sunuyor. Küresel enerji dünyasının önde gelen uzman ve yöneticilerinden, London Energy Club & Bosphorus Energy Club Başkanı, Global Resources Partnership Başkanı Mehmet Öğütçü, “yeni küresel düzeni” mercek altına alıyor. TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, başta Yeşil Mutabakat olmak üzere, temiz enerji dönüşümü kapsamında Türk sanayicisinin durumunu anlatıyor. Carbon Tracker Initiative’in Yatırım Bölümü Başkanı Henrik Jeppsen, yenilenebilir enerji yatırımlarına odaklanırken Carbon Tracker Initiative’in İklim, Enerji ve Endüstri Araştırmaları Bölümü Başkanı Andrew Grant ise, enerji dönüşümünde “yeni gerçekliğe” adaptasyonu ve yakın dönemi değerlendiriyor. Petrol ve Doğal Gaz Platformu Derneği (PETFORM) Başkanı Ayhan Kırbaş, Türkiye petrol ve doğal gaz sektörünün bugünü ve yarınını işliyor.

 

Ayrıca her sayıda olduğu gibi kitap tavsiyesi ve karikatürle de Milliyet Enerji Dergisi okurlarına keyifli bir içerik vaat ediyor.

 

31 Mayıs Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji Dergisi’ne, dijital platformlarda Dergilik, gazetelik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com