Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Mayıs 2021 198 Görüntüleme

Burak Sarımola:”Türkiye’de seri katil rolünü oynayabilecen ender oyunculardanım”

 

 “İnsanlar beni Gülbeyaz dizisi ile hatırlıyor ancak sektörde otuz ikinci senem”

 

“Ben kamera oyunculuğunu sevenlerdenim”

 

“Bir seri katil oynamayı çok isterdim”

 

Oyunculuk kariyerine 1988 yılında Yeşilçam döneminde başlayan Burak Sarımola bilinen aksine sektörde otuz iki senedir bir çok karaktere hayat veriyor. Gülbeyaz dizisi ile tanıdığımı başarılı oyuncu, kariyerini, gelecek hayallerini MAG okurları için anlattı. 

 

Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile dört yıl çalışma fırsatı bulan Burak Sarımola o dönemi şu sözlerle anlattı: “ Ferdi Tayfur’la “Allahım Sen Bilirsin” diye bir filmde daha oynadım. Bu filmlerden sonra Zeki Alasya ve Metin Akpınar beni yanlarına aldı. Onlarla dört sene boyunca çalıştım. Aslında tam da o dönemde oyunculuğun bir meslek olduğunu anlamaya ve yaptığım işi daha da sevmeye başladım. Sonrasında birbirinden farklı karakterlerle başka projelerde de yer aldım

 

Bu sıralar TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinde anti kahraman bir karakter rolü üstlenen başarılı oyuncu, “ Teşkilat güzel ve anlamlı bir proje. Rainer karakteri benim oynamak istediğim türden bir roldü. Aykırı, asi, kötü… Anti kahraman karakterleri her zaman sevmişimdir. O yüzden de kabul etmemde bu faktörlerin büyük etkisi oldu” diye konuştu. Bir seri katili oynamayı çok istediğini belirten Sarımola, “Türkiye’de bu tarz bir karakteri oynayacak ender oyunculardan biriyim. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Umarım bir gün gerçekleştirebilirim” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com