Ana Sayfa Kültür & Sanat 23 Şubat 2021 228 Görüntüleme

Yüreğir Kültürevlerinde Kapılar Herkese Açık

Yüreğir Belediyesi kültürevlerinde her yaşa yönelik ücretsiz kurslar yılın 12 ayı devam ediyor. Her biri okul niteliğinde olan kültürevlerinden 7’den 70’e her yaştan insan faydalanıyor.

Eğitim-öğretim döneminde ücretsiz olarak verilen ders takviye kursları ile birçok öğrencinin çok güzel okullara yerleşmesine katkı sağlayan kültürevleri, yetişkinlere yönelik düzenlenen hobi ve meslek kursları ile ilgi görüyor.

90 ayrı branşta 800’e yakın kurs verilen kültürevlerinden yılda yaklaşık 30 bin insan faydalanıyor. Okul öncesi eğitim, eğitime destek kursları, kadınlara yönelik geleneksel el sanatları ve hobi kursları, resim, müzik, spor ve meslek kurslarına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösteriyor.

Halı, kilim, çini, seramik ve çömlek yapımcılığı, deri işçiliği, taş işçiliği, ebru sanatı, ahşap ve ağaç işçiliği kursları ile geleneksel el sanatları gelecek kuşaklara aktarılırken, Yüreğirli kadınlar ürettikleri el emeği göz nuru eserleri sergilerde değerlendirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Özellikle Yüreğirli çocukları ve gençleri sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmayı hedeflediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, herkesi kültürevlerindeki ücretsiz kurslara davet etti.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com