Ana Sayfa Kültür & Sanat 12 Ocak 2021 214 Görüntüleme

‘Duvarları Olmayan Müze’nin beşinci sergisi için küratörlere açık çağrı

British Council Türkiye’nin hayata geçirdiği, zaman ve mekandan bağımsız bir sanat deneyimi sunan ‘Duvarları Olmayan Müze’nin beşinci dijital sergisi eş-küratörlerini arıyor. Bu yıl Birleşik Krallık ve Türkiye’den küratörlerin başvurularının kabul edileceği açık çağrısonucunda seçilecek küratör 30.000 TL ücret almaya hak kazanacak. Çağrıya son başvuru tarihi 17 Ocak 2021.

British Council Türkiye’nin 2017 yılında bu yana farklı temalardaki sergilerle hayata geçirdiği dijital sanat platformu ‘Duvarları Olmayan Müze’, beşinci sergisi için eş-küratörünü arıyor. Sanatı dijital ortama taşıyarak yeni bir deneyim yaşatmayı hedefleyen British Council, ‘Duvarları Olmayan Müze’nin 2021’de açılacak ‘’Kadın ve Dayanışma’ temalı dijital serginin eş-küratörlerini belirlemek için Türkiye’de açık çağrı başlattı. 17 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek açık çağrıya, görsel sanatlar alanında en az üç yıl tecrübeye sahip Türkiye’de yaşayan ve/veya çalışan sanat profesyonelleri başvurabilir.

Türkiye’den Gürcistan ve Ukrayna’ya…

‘Geçen Gece Bir Rüya Gördüm’, ‘Tanışıyor muyuz?’, ‘Cadılarla Dans Etmek’ ve ‘Varmak Üzere’ sergileriyle, geçtiğimiz senelerde ‘En İyi Web Sitesi’, 2020 Webbys Onur Ödülü  de dahil olmak üzere birçok Altın Örümcek ve Felis Ödülü’nün sahibi olan ‘Duvarları Olmayan Müze’ dijital sanat platformu, bugüne kadar dünya çapında 850 binden fazla ziyaretçiye ulaştı. Benzersiz bir sanat deneyimi yaşatan ödüllü platformun bu seneki sergisi için bu yıl Türkiye ve Birleşik Krallık’tan eş-küratörlerin belirlenmesi ve seçilen küratörlerin, ‘Kadın ve Dayanışma’ teması üzerinde birlikte çalışarak sergiyi oluşturmaları isteniyor. British Council Koleksiyonu’ndan seçilecek parçaların dijital sergide yer alması planlanıyor.

17 Ocak 2021 tarihine kadar yapılan başvurular arasından seçilecek eş-küratör, sergi konseptlerini, dijital alanda sanat bilgilerini ve uluslararası bağlantılarını geliştirmek için deneyimli görsel sanatlar profesyonelleriyle iş birliği yapma fırsatı bulacak.

Beşinci serginin teması ‘Kadın ve Dayanışma’

Beşinci sergimizin teması ‘Kadın ve Dayanışma’ olarak belirlendi. Mart 2021’de ilk kez gerçekleştirilecek olan WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un kadınları güçlendirme ve toplumsal cinsiyet eşitliği amaçlarıyla beraber hareket edecek olan sergi, özellikle 2020’nin yol açtığı sorulara ve sorunlara yoğunlaşarak kadınların ev içi ve kamusal alandaki durumunu irdeleyecek. Küratörler, bu temaların Birleşik Krallık ve Türkiye seyircisi ile nasıl bir bağ kurabileceğini, British Council Koleksiyonu’nu temel kaynak alarak irdeleyecek. Covid-19 pandemisinin etkileri nedeniyle bu proje tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Zorlu PSM’de Ocak Ayı

Zorlu PSM’de Ocak Ayı

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com